MSI G241 144 Hz olmuyor

Windster

Centipat
Daha fazla  
PC'yi ilk açtığım zaman bu sorunla karşılaşıyorum, 3 aydır yaşıyorum ve hiçbir deneme de kurtulamadım bu illetten.
İlk 15 20 dakika bu şekilde ekran temassızlık yapıyor sonra kendi kendine düzeliyor lakin monitörüm 144Hz desteklemesine rağmen(eskiden 144 Hz sorunsuz kullanıyordum) 144Hz de geçmiyor, anca AMD ayarlarından özel çözünürlükle 140 Hz'ye ayarladığım için ilk açıldığında 15 20 dakika bekletip kendi kendine geçiyor yardımcı olabilecek var mı?
Monitör markası; MSI g241.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-01-20 saat 14.48.12_0e126c8d.jpg
    45 KB · Görüntüleme: 41
  • WhatsApp Görsel 2025-01-20 saat 14.48.12_782837be.jpg
    68,5 KB · Görüntüleme: 36
15-20dk temassızlık yapıyor sonra kendi kendine düzeliyor kısmı bence sıkıntının sebebi, farklı kablo farklı sokete taktın mı?

15-20dk temassızlık yapıyor sonra kendi kendine düzeliyor kısmı bence sıkıntının sebebi, farklı kablo farklı sokete taktın mı?

HDMI denedim, DPI denedim, her türlü girişi denedim, hiçbir şey değişmedi. Şunu da ekliyim eskiden 144 Hz kullanırken 5 10 dakika sürüyordu, sonra hiç düzelmemeye başladı. 140 Hz kullanırken de ilk başlarda 5 dakika falan sürüyordu düzelmesi lakin onda da bu hale geldi, tahminimce bir süre sonra onda da düzelmeyecek.

İşlemcinizde dahili gpu varsa anakart üzerindeki portlardan görüntü almaya çalışın yada varsa başka bir bilgisayar ile monitörü deneyin. Sizin problem monitörde gibi geldi bana.

Başka bilgisayarda monitör sorun çıkarmadı, asıl sıkıntı da burda baş gösteriyor.
Ama ekran kartımda da bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum, sayısız oyun oynamama rağmen herhangi bir sorun olmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…