MSI G244F E2 vs AOC 24G42E

MrKarabacak

Decapat
Daha fazla  
S.A. 5000 küsur ₺ bütçem var, MSI monitörü tercih ettim. Arkadaşlara sordum, bunu al, görüntü kalitesi bakımından daha iyi dediler. Aklım MSI'da kaldı çünkü hem tanıdık marka hem de biraz daha ucuz. Monitörlerden pek anlamam ama karşılaştırdığımda tek fark MS gibi geldi. Hangisini almalıyım? İkisi de ghosting vs. yapar mı? İyi günler.

MSİ:

AOC:

AOC 1 ay oldu, OverDrive'ı 3.seviyeye alınca ghosting sıfır. 4.seviyede hafif gölge ve hare bırakıyor. Malzeme kalitesi, yazılımı ve menu tuşları hariç memnunum.

Seviye 3 dediğiniz faster ayarı mı oluyor?

Bu arada konudaki G244F E2 alınmaz. Renk gamutu, kontrast ve parlaklık çok düşük çıkıyor incelemelerde. AOC çok daha iyi.

Selamünaleyküm. 5000 küsur ₺ bütçem var, MSI monitörü tercih ettim. Arkadaşlara sordum, bunu al, görüntü kalitesi bakımından daha iyi dediler. Aklım MSI'da kaldı çünkü hem tanıdık marka hem de biraz daha ucuz. Monitörlerden pek anlamam ama karşılaştırdığımda tek fark ms gibi geldi. Hangisini almalıyım? İkisi de ghosting vs. yapar mı? İyi günler.

MSI:

AOC:

MSI'ın ucuz monitörlerinde MSI kalitesi yok görüntü kalitesi bakımından berbat yerinde olsam AOC tercih ederdim MSI'ın renkleri berbat.

Seviye 3 dediğiniz faster ayarı mı oluyor?

Bu arada konudaki G244F E2 alınmaz. Renk gamutu, kontrast ve parlaklık çok düşük çıkıyor incelemelerde. AOC çok daha iyi.
Peki, ASUS VG249QL3A ve AOC 24G42e bu ikisi arasından hangisi tercih edilmeli?

Peki, ASUS VG249QL3A ve AOC 24G42e bu ikisi arasından hangisi tercih edilmeli?

ASUS'la alakalı detaylı inceleme bulamadım. Sadece TR de kontrast oranını ve sRGB kapsamını ölçen vardı. Onda da 900:1 civarı kontrast ve %100sRGB çıkmıştı. AOC'ta 1500:1 kontrast ve %100sRGB kapsamı çıkmıştı. ASUS'un DCI-P3, Adobe RGB ve sRGB volume değerlerini bilmiyorum. AOC kadar iyi çıkacağını düşünmüyorum çünkü ASUS'un giriş seviyede AOC 24G42e kadar yüksek renk gamutu sunan monitörü yok. Yüksek ihtimal AOC daha iyidir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı