Alternatifçi
Picopat
Daha fazla
Teşekkür ederim detaylı bilgilendirmeniz için, sanırım önceliğim doğru ve gerçekçi renkler, bu yüzden yine MSI'dan devam etme ihtimalim yüksek, bu süreçte birçok markayı deneme şansım oldu, canlılık noktasında çok daha iyi modeller görsem de, MSI nedense daha yüksek seyir keyfi sundu banaMSI sRGB emülasyonunda çalışıyor olabilir. Monitörlerde geniş gamut ve sRGB modları olabiliyor. Pro serisi üretkenlik için daha çok, iyi ayarlanmış bir sRGB modu varsa ki bilmiyorum renkler doğru gözükür ancak geniş gamutu sınırladığı için canlılıkta azalır.
Çoğu kişi doğru renkleri değil canlı renkleri sevdiği için geniş gamut monitörler tercih ediyor. Monitör üreticileri FPS, rts, standart, kullanıcı vb görüntü modları koyar. Bunlardan 1 veya 2 tanesi gerçekte işe yarar diğerleri çoğu zaman işe yaramaz.
Şahsen benim OLED monitörümde hem iyi ayarlanmış sRGB modu var, oyunlarda geniş gamut modunda kullanırken video falan izlerken sRGB modunu kullanıyorum. Geniş gamut monitörlerde insan teni aşırı doygun kırmızımsı falan gözükür.
Sizin burada bir seçim yapmanız gerekiyor. Canlı renkler mi doğru renkler mi? Doğru renkler ise iyi ayarlanmış sRGB moduna sahip monitör bulmanız gerek. Bir de bu monitörün kontrast oranı ve parlaklığı falan da iyi olmak zorunda ki kötü gözükmesin. sRGB modu bulunan monitörler genelde üretkenlik için tasarlanan monitörler (örneğin Pro serisi) veya biraz pahalı oyuncu monitörleri falan oluyor.
Veya daha kolayı geniş gamut monitör almak. Ayrıca doğru renkleri çok fazla önemsiyorsanız kalibrasyon cihazına ihtiyacınız var. Çünkü üniteden üniteye göre renk doğruluğu da değişir. Aynı monitörden 10 tane bile alsanız renk doğruluğu değişir.
Birde Asus'ta şunu fark ettim, renkler gerçekçi olmadığı gibi, görüntü de bozuk, yani örneğin film veya dizi izlerken Hz.'i 180'den 60'a bile çeksem, sanki pikseller sürekli hareketli gibi, ayrıca ufak ufak karelenmeler var, eskiden pc'den divx film izlerdik, onun gibi, renkler ve görüntü keskin değil. MSI'da böyle bir durum yok mesela, Asus'un fast ips olmasından kaynaklı olabilir mi acaba? Eğer öyleyse normal ips'ten devam etmeyi düşünüyorum.MSI sRGB emülasyonunda çalışıyor olabilir. Monitörlerde geniş gamut ve sRGB modları olabiliyor. Pro serisi üretkenlik için daha çok, iyi ayarlanmış bir sRGB modu varsa ki bilmiyorum renkler doğru gözükür ancak geniş gamutu sınırladığı için canlılıkta azalır.
Çoğu kişi doğru renkleri değil canlı renkleri sevdiği için geniş gamut monitörler tercih ediyor. Monitör üreticileri FPS, rts, standart, kullanıcı vb görüntü modları koyar. Bunlardan 1 veya 2 tanesi gerçekte işe yarar diğerleri çoğu zaman işe yaramaz.
Şahsen benim OLED monitörümde hem iyi ayarlanmış sRGB modu var, oyunlarda geniş gamut modunda kullanırken video falan izlerken sRGB modunu kullanıyorum. Geniş gamut monitörlerde insan teni aşırı doygun kırmızımsı falan gözükür.
Sizin burada bir seçim yapmanız gerekiyor. Canlı renkler mi doğru renkler mi? Doğru renkler ise iyi ayarlanmış sRGB moduna sahip monitör bulmanız gerek. Bir de bu monitörün kontrast oranı ve parlaklığı falan da iyi olmak zorunda ki kötü gözükmesin. sRGB modu bulunan monitörler genelde üretkenlik için tasarlanan monitörler (örneğin Pro serisi) veya biraz pahalı oyuncu monitörleri falan oluyor.
Veya daha kolayı geniş gamut monitör almak. Ayrıca doğru renkleri çok fazla önemsiyorsanız kalibrasyon cihazına ihtiyacınız var. Çünkü üniteden üniteye göre renk doğruluğu da değişir. Aynı monitörden 10 tane bile alsanız renk doğruluğu değişir.
Son düzenleme: