MSI G274QPF E2 alınır mı?

Bütçe
8000

Halitcan55

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, bir monitör almayı planlıyorum. Birkaç gündür araştırma yapıyorum ve artık karar veremiyorum. Şu anda MSI G274QPF E2 modelini almayı düşünüyorum, ama içimde hala bir huzursuzluk var; sanki daha iyisi var da ben kaçırıyorum gibi hissediyorum. Sizin önerebileceğiniz bir monitör var mı ya da bu ürün hakkında olumsuz bir görüşünüz var mı?

Alinir, gayet iyi monitor. Hatta kendi butcesi dahilinde en yuksek parlaklik sunan monitor.
Bu monitör hakkında tam bir veri alabileceğim bir yer biliyor musunuz? Evet, kağıt üzerinde iyi bir monitör gibi görünüyor ama gerçek hayatta nasıl performans nasıl ? Ayrıca, önerebileceğiniz başka bir monitör var mı?

Ben de aynı şekilde eleyerek gittim, en son bu monitör kaldı, fiyatı uygun, 8000₺ (daha ucuza bu özellikleri sunan monitör hiç yok hatta sanırım) özellikleri de kağıt üstünde iyi (parlaklık bit vs.) Ama doğru düzgün hiçbir inceleme veya deneyim videosu, yazısı vs. bulamadım, sipariş verip vermemek arasındayım şu anda. Siz ne yaptınız? İnceleme bulabildiniz mi?

Rehber konusunu farkli bir forumda acmistim.

Teşekkürler rehberiniz bana yol gösterdi. 8.500 tlye en iyi monitör bu gözüktü o yüzden sipariş verdim. Belki rakipsiz değildir ama gördüğüm kadarıyla bu fiyata daha iyisi yok.

Teşekkürler rehberiniz bana yol gösterdi. 8.500 tlye en iyi monitör bu gözüktü o yüzden sipariş verdim. Belki rakipsiz değildir ama gördüğüm kadarıyla bu fiyata daha iyisi yok.
Hocam memnun musunuz? Dell G2724D ile arasında kaldım.

Şu an
Hocam memnun musunuz? Dell G2724D ile arasında kaldım.
Şu an çok memnunum her şeyi harika ve kaliteli. Renkler çok doğru. 2k olduğu için derinlik falan gayet iyi. Söylediğin model ile msi arasında farklar mevcut kağıt üstünde msi daha iyi.

Bende sadece bir adet ölü piksel çıktı. Çıkmaması piyango olurdu. Sol üst tarafta da az biraz ips glow var. Bunlar neredeyse her monitörde olan şeyler. Üretici firmalar 3-5 ölü piksel harici değişim, iade vs. yapmıyor. O yüzden bunlara asla takılmamanızı tavsiye ederim. Son tahlilde MSİ tavsiye ederim, Dell de iyidir ama renk sayısı, renk derinliği, adobe srgb kapsamı vs. MSI daha önde. Şimdiden hayırlısı olsun güle güle kullanın.

Yanlış anlaşılmasın internetten alınan ürünlerde 14 gün koşulsuz iade olduğu söyleniyor fakat ben iade etmedim. Çünkü yeni gelecek olan monitörde de yarı yarıya ölü piksel çıkıp çıkmama şansı var. Mağazalarda ise tam tersi paket açıldığı takdirde ürün iade edilmiyor. Bir şikayet varsa servise gidiyor. Sonrası tüketici hakem heyeti ile devam ediyor.

Son düzenleme:

Hocam ürünün ayarlari nasıl olmalı sizce en iyisi sekilde kullanabilmek için?

Kaynak araştırmak isteyen olur. Monitörü Amazondan aldım, renkler doygun tepkime çok güzel fakat; tam 1 gün sonra monitöre Windows Görüntü ayarlarından HDR kalibrasyonu yaptım ve önce 2 adet sonra 1 adet olmak üzere ekranın ortasında stuck pixel çıktı. Mesela ortadaki yeşil renkte takılı kalmış, alttaki sarı renkte. Siyah harici bir renkte kesinlikle belli olmuyor. O renklere dönüşebiliyor veya arada kaynıyor ama siyahta toz zerresi gibi belli oluyor. İade ettim maalesef ve araştırdım ki panelinde sorun var. İşin ilginci ilk açılışta sorun olmayıp HDR kalibrasyonunda strese girince meydana çıkması. Alan arkadaşlar hemen ölü piksel yok sanmasın mutlaka HDR kalibrasyonuna sokun. ASUS 2K sipariş verdim bakalım nolacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…