MSI G274QPF-QD 27" alınmalı mı?

Bütçe
10000

ysfckr06

Zeptopat
Daha fazla  
Monitör
MSI G274QPF-QD 27''
Merhaba,
Başlıkta belirttiğim monitörü almak istiyorum. Fakat şöyle bir durum var sistemim eski. GTX 1080 ekran kartım i5 8600K islemci var. Hardcore oyuncu değilim. World of Tanks ve League of Legends oynarım arada AAA oyunlar.

Monitörü almışken ileriye dönük 2K sistem için almak istiyorum. Ama sistem toplama işi uzun bir süre sonra olacak. Ben bu monitörü bu sistemle kullanirsam çok üzülür müyüm onu merak ediyorum.

Bu monitor kagit ustu verilerde ve incelemelerde guzel ama kullanicilar genel olarak renklerle alakali menudeki ayarlamalarda memnuniyetsizlik yasadigindan beri pek onermiyorum. Muhtemelen firmware update gibi bir sey gerekiyor.

Dell G2724D alabilirsin, daha dengeli bir monitor. Veya daha ucuza kapatayim dersen Xiaomi XMMNT27HQ oneririm.

@ysfckr06 Sistemin yetersiz ise 2K çözünürlükte sıkıntı yaşarsın.Fakat 1080 Piksele aldığın zaman performansta bir sorun yaşar mısın bilmiyorum ama geçenlerde bende bir monitör aldım ve bu konu bende de soru işareti bırakmıştı.Sitedeki arkadaşlar sorun yaşayacağımı belirtmişti.

AOC 27" 27G2SPU/BK 165Hz 1ms HDMI DP D-SUB AdaptiveSync USB 3.2 Pivot FHD IPS Gaming Monitör | ITOPYA Bu monitörü aldım öneririm arayacağın bütün özellikler mevcut ve çok memnunum.

Bir de beğendiğim Dell G2724D var monitörler var olan sistemimde zorluk yaşatır mı emin olamıyorum. Sonuçta 9K 10k paralar verilecek.

Dell G2724D şu an bu monitörü aldım (9799 TL). Bu fiyata rakipsiz. Hemen analizini yapayım:
Artıları:
165 HZ doğal tazeleme hızı
Fevkaladenin fevkinde SRGB renk doğruluğu
Yansıma yapmayan ekran
Ayarla ve unut overdrive ayarı
VRR + 60 HZ'de bile minimum ghosting
PS5'de VRR desteği
Konsol modu
Düşük input lag

Nötr:
Kontrastı 1420:1
Komple plastik
Backlight strobing (ELMB Sync) yok. Ama genelde bu sınıf monitörlerde sorun yarattığı için kullanmamak en iyisi.

Eksileri:
Ses çıkışı yok (PS5'de sıkıntı yaratır)
USB hub yok
HDR performansı kötü
Local dimming rezalet

Sadece internette araştırma yaparak bu kadar analiz edebildim.Tabi monitör elime geçince bizzat kendim deneyip göreceğim.

Kontrastı 1420:1
Bu arada bu notr degil, IPS standartlarinda oldukca iyi bir kontrast degeri. Ortalama IPS monitorlerinin kontrast degeri 1000:1 civarinda oluyor. Bunun gibi iyi arka aydinlatmali modeller veya yuksek kontrastlara cikma potansiyeli sunan panel kullanan modeller anca 1300+ degerlerini gecebiliyor.
Local dimming rezalet.
O fiyattaki modellerin %90'inda yok, kotu calissa bile muadillerinde direkt yok, dolayisiyla bu da bir ustunluk sayilabilir.

Rtings sitesinde HDR'nin performansını kötü etkildeği söylenmiş ben ona istinaden yazdım. Ama elime geçince Allah nasip ederse kendim deneyeceğim. Bir inceleme yazısı da yazarım.

1080p de kullanamazyim bu monitörü öğrenmek istediğim şey bu yani hazır almışken ileri dönük bir şey olsun istiyorum ama halihazırda ki sistemde 1080p de görüntü çamur gibi oluyor vs. okumuştum çok kararsız kaldım.

Eki Görüntüle 2012663Rtings sitesinde HDR'nin performansını kötü etkildeği söylenmiş ben ona istinaden yazdım. Ama elime geçince Allah nasip ederse kendim deneyeceğim. Bir inceleme yazısı da yazarım.
Sistem nedir sizin ?

Neden kullanamayasin? Su an elindeki monitoru daha dusuk cozunurlukte kullanamiyor musun Ayrica ben cozunurluk dusurmek yerine ayar dusurmeyi secerdim. Ornegin 1080p ultra oynayacagima 1440p medium-high karisimi oynardim.

Neden kullanamayasin? Su an elindeki monitoru daha dusuk cozunurlukte kullanamiyor musun ayrica ben cozunurluk dusurmek yerine ayar dusurmeyi secerdim. Ornegin 1080p Ultra oynayacagima 1440p medium-high karisimi oynardim.

O zaman GTX 1080'in 2K performansına bir göz gezdireyim

Neden kullanamayasin? Su an elindeki monitoru daha dusuk cozunurlukte kullanamiyor musun ayrica ben cozunurluk dusurmek yerine ayar dusurmeyi secerdim. Ornegin 1080p Ultra oynayacagima 1440p medium-high karisimi oynardim.

Dediğiniz gibi 1080 hala yeterli görünüyor en azından yeni sisteme kadar durumları idare edilebilir görünüyor. Bu durumda soru şuraya dönüyor MSI mı Dell mi?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…