MSI G274QPF qd değiştirilmeli mi yoksa 1.5 sene önceki fiyattan iade mi edilmeli?

Bütçe
12000
G65B üst seviye VA monitörlerden birisi. IPS'ten net gösteriyor. Bir miktar Black smearing var ama önemsiz. En büyük artıları 10K'ya satılan IPS ile hemen hemen aynı renk gamutuna sahip olması. Onu öne çıkartan yüksek kontrast ve fena olmayan siyahlar. Artı olarak çok hızlı ve özellik olarak çok dolu.

Renk gamutu yüksek ama, siyahları ve kontrastı berbat.
G65B hız olarak daha iyi.
Siyahta daha iyi.
Kontrast olarak daha iyi.
Parlaklık olarak G274QPF qd bir yerde G65B ile aynı seviyelerde bir yerde düşük çıkıyor.
165Hz olması (OC ile 170Hz fakat renkler soluk gözüküyor)
Hareketli nesneler bulanık gözüküyor.
G65B 240Hz.
Tizen işletim sistemi var.

MSI'ın tek artısı renk gamutu.

İncelemesi paylaşayım farkı görürsünüz.
Alttaki de güncellemmiş sürüm. TR de yok ama alttaki.

Sdr resim kısmına bakın. Görüntü kalitesi o kısım.

Qd olan 900:1 civarı kontrast sunuyor. Tipik IPS seviyesinin bile altında.

Anladım siyah ve kontrast genel olarak VA panelleirn artısı zaten ben daha çok oyun odaklı aldığım için IPS seçtim açıkçası oyun için 165 Hz yeterli benim için ama dediğim gibi diğer monitörü test etmediğim içim ne kadar daha iyi ya da kötü olduğunu söyleyemem. Oyun için alackca ben hala IPS öneririm ama VA panellerin video ve film olarak daha iyi olduklarını biliyorum. Para iade almasını öneririm. Ayrıca ilk monitörüm bundan önce 14 yıl önce falan almıştım ondan sonra laptop kullandığım için gerek kalmamıştı almaya.O yüzden çok detayı bilgim yok.

Anladım siyah ve kontrast genel olarak VA panelleirn artısı zaten ben daha çok oyun odaklı aldığım için IPS seçtim açıkçası oyun için 165 Hz yeterli benim için ama dediğim gibi diğer monitörü test etmediğim içim ne kadar daha iyi ya da kötü olduğunu söyleyemem. Oyun için alackca ben hala IPS öneririm ama VA panellerin video ve film olarak daha iyi olduklarını biliyorum. Para iade almasını öneririm. Ayrıca ilk monitörüm bundan önce 14 yıl önce falan almıştım ondan sonra laptop kullandığım için gerek kalmamıştı almaya. O yüzden çok detayı bilgim yok.

Bu monitör IPS standartlarına göre de kötü yalnız. Oyun veya film için tavsiye etmem bunu. Tek artısı yüksek renk gamutu. Ayrıca dikkat ettiyseniz G65B daha hızlı ve net gösteriyor. Oyun içinde G65B daha iyi. Dediğim gibi tek artısı qd bulunmasından ötürü yüksek renk gamutu. 1500:1 kontrast oranına sahip ips monitörler varken yüzüne bakmam.

Bu monitör IPS standartlarına göre de kötü yalnız. Oyun veya film için tavsiye etmem bunu. Tek artısı yüksek renk gamutu. Ayrıca dikkat ettiyseniz G65B daha hızlı ve net gösteriyor. Oyun içinde G65B daha iyi. Dediğim gibi tek artısı qd bulunmasından ötürü yüksek renk gamutu. 1500:1 kontrast oranına sahip ips monitörler varken yüzüne bakmam.
hocam peki msi g274qpx modeline ne diyorsunuz iade kabul edip biraz para ekleyip öyle bir upgrade mi yapsam dedim de mantıklı mıdır sizce?

GPN den mi almıştınız.
hayır overgame'den almıştım.

Hocam peki MSI G274QPX modeline ne diyorsunuz iade kabul edip biraz para ekleyip öyle bir upgrade mi yapsam dedim de mantıklı mıdır sizce?

Hayır Overgame'den almıştım.

G274QPX 1500:1 kontrast oranı sunuyor ve taş gibi. G65B olmasa önerirdim. Maalesef G65B bundan görüntü kalitesi olarak daha iyi ve ucuz. Artı olarak daha hızlı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı