MSI G274QPF ve G274QPF-QD panel bilgisi

Makaleler
115
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Uzun uğraşlar sonucunda sonunda buldum.

BOE markasına ait olan, ME270QHB-NF0 model koduna sahip panel kullanılıyor.

Panelook'tan panel hakkında bilgilere erişebilirsiniz.

Oxide-TFT olması, a-Si TFT panellere göre büyük bir artıdır. Bu fiyattaki pek çok muadilinde a-Si TFT panel kullanılmakta. Tabii tek başına Oxide-TFT olması bir anlam ifade etmez, orası ayrı.

MAG274QRF ve MAG274QRF-QD modellerinin paneli aynıydı, her ikisinde de AUO M270DAN08.2 vardı, ancak arka aydınlatmaları farklıydı. Eğer MSI bu modelde de aynı düşüncede ise, G274QPF-QD ile G274QPF de aynı paneli içerip farklı aydınlatmaya sahiplerdir. Ki ben aynı paneli kullandıklarını düşünüyorum, daha ağır basıyor o yönü.

@Uton sayesinde kontrol ettik, G274QPF-QD modelinde de aynı panel kullanılıyor.

Son düzenleme:
Peki alınır mı hocam? 9599 TL fiyatı.
G274QPF-QD modelini soruyorsun sanırım. İncelemelere bakarsak oldukça iyi performans veriyor, ancak kullanıcı deneyimleri pek iyi değil. Bazı kişiler, OSD Menu'de bulunan ayarların yetersizliğinden yakınıyordu. Fazla doygunluğu törpüleyecek bir ayarın bulunmadığını söylüyorlar. Oysa sRGB, Adobe RGB ve DCI-P3 gibi hazır profiller de yer alıyor monitörde. sRGB profilinin dE değeri 2 civarında, bu da ideal bir değer aslında. Bilmiyorum, anlamadım çok

sRGB değeri fena değil, ama OSD menüsü cidden yetersiz ve sRGB harici diğer modları beğenmedim. Premium Color özellikle rengi o kadar doygunlaştırıp o kadar yapay bir hale getiriyor ki göz acıtıyor. Onun dışında güzel bir monitör, 165 yerine 240 olmasını dilerdi tabii insan.

Monitör elinizdeyse sizin de test yapmanızı rica edebilir miyim? Böylelikle G274QPF ile G274QPF-QD'nin aynı paneli kullanıp kullanmadığını öğrenebiliriz.

Tabii ki test yapıp konuya dönüt yapacağım.

MSI G274QPX ME270QHB-NF1 kullanıyor Hz dışında ne farkları var hocam bu monitör ile

MSI G274QPX ME270QHB-NF1 kullanıyor Hz dışında ne farkları var hocam bu monitör ile?
Tamamen farklilar hocam. G274QPX'e ve G274QPF-QD'ye dair inceleme mevcut, kiyaslama yapabilirsin.

Su videoda hem G274QPF-QD grafikleri var, hem G274QPX grafikleri var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu da G274QPF-QD'nin ayri incelemesi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Size göre hangisi daha iyi hocam?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…