Öncelikle sorum anakart bu değişimde bi sıkıntı çıkartır mı?
- İşlemci değişimi nasıl yapılır
- İşlemciyi yükseltmeden, mevcut işlemciye overclock yapıp, yüksek performans elde etmem mümkün müdür?
Cevaplarınız benim için çok değerli, teşekkür ederim.
İşlemci değişimi bir sıkıntı çıkarmaz. Elindeki anakart 775 socketli ve işlemcinde 775 socketli bunu socket tiplerine bakarak anlayabilirsin.
İşlemci değişimi ise basit bir işlemdir. Bunu yapmak için bilgisayardan çok anlamana gerek yok. Netten bununla ilgili rehber videolar var diye biliyorum. Bunlardan yararlanak kolayca değiştirebilirsin.
Overclock işlemine gelince evet oc yaparak 2.20 ghz den yaklaşık 2.80 - 3.10 civarına çıkabilir fakat pek anlamayan biri için bu işlem işlemcinizin yanması yada anakartınızın kül olmasıyla sonuçlanabilir
Son olarak birde core 2 duo e8400 bakın derim. Fiyatı konusunda pek bilgim yok fakat seçim yaparken göz önünde bulundurun
Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Arkadaşlar bütçem oldukça kısıtlı.
75-80 TL civarı en fazla işlemciyi yükseltme amacım DOTA 2 oynayabilmek. E4500 ile grafikleri yükseltemiyorum. E7500 ile iyi bi performans elde edebileceğimi düşünüyorum. DOTA 2 System Requirements and DOTA 2 requirements for PC Games
Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Arkadaşlar bütçem oldukça kısıtlı.
75-80 TL civarı en fazla işlemciyi yükseltme amacım DOTA 2 oynayabilmek. E4500 ile grafikleri yükseltemiyorum. E7500 ile iyi bi performans elde edebileceğimi düşünüyorum. DOTA 2 System Requirements and DOTA 2 requirements for PC Games
Moralini bozmak istemem ama DOTA2 yi gerçekten oynamak istiyorsan biraz daha yatırım yapmalısın.. Sonuçta orda yazanlar minimum sistem gereksinimleri bu sistem elinde olsa dahi bir yerden sonra oynama hevesin kalmayabilir kötü performanstan dolayı