Arkadaşlar msi g41m c33 combo anakartım var. Ne yapsam etsem bir türlü overclock yapamadım. İşlemcim intel core 2duo e7500 2.93 ghz. BIOS'tan değerleri yükselttim save and quıt yaptım hiçbir değişiklik olmadı. Nasıl oc yapıcam?
@ozgur yank , overclock yapmak için bu işi bilmen gerek. Kimse sana şunu şöyle yaparak overclock yapabilirsin diyemez zira her işlemcinin çıkabileceği frekans ve ihtiyaç duyduğu voltaj değeri farklıdır.
Ayrıca overclock işlemi yanlış yapıldığında devrelere zarar verebilir.
Yok ben illa da yapıcam dersen ilk önce anakart modelini öğrenmen gerek zira başlıkta yazdığın modelde bir MSI anakart yok.
Hocam overclock yaptım 2.93ghz işlemcimi 3.30ghz çıkardım biosta öyle gözüküyor fakat win 7 de pc özelliklerine girdiğimde hiç bir değişiklik yok. CPU-z programıyla baktım orada da 3.30 ghz yazıyor. oc olmuş mu, olmamış mı?
@ozgur yank , overclock yapmak için bu işi bilmen gerek. Kimse sana şunu şöyle yaparak overclock yapabilirsin diyemez zira her işlemcinin çıkabileceği frekans ve ihtiyaç duyduğu voltaj değeri farklıdır.
Ayrıca overclock işlemi yanlış yapıldığında devrelere zarar verebilir.
Yok ben illa da yapıcam dersen ilk önce anakart modelini öğrenmen gerek zira başlıkta yazdığın modelde bir MSI anakart yok.
Diyelim intel i5 4670k ve z87 asus gryphon anakarti var.Overclock yapmak şart mıdır? Yani demek istediğim o.c yapmiyosan çok yanlış yapiyosun öyle kullanilmaz onlar denir mi