MSI G41M-P31 Xeon için modlu BIOS yükleme

ask1398

Kilopat
Daha fazla  
Elimizde MSI G41M-P31 model anakart ve Intel Xeon E5450 model işlemci var. Herkesin bildiği gibi modlu BIOS yüklü olması lazım ama biz yükleyemedik.

Eski sürüm M-Flash biraz değişik yapamadım diğer türlü USB belleği bootable yaparak afudos yardımıyla atmayı denedim çok güzel ilerlerken "ROM file size incorrect" hatası verdi.

Son çare olarak AFUWIN ile yüklemeyi denedim yine "ROM file size incorrect" hatasını verdi yine Xeon ile uğraşanlar bilir "ismailTPC_Hastanesi" adlı Youtube kanalına sahip abimiz bu türde modlu BIOS yayınlıyor.

Benim dikkatimi MSI G41M-P31, G41M-P26 ve G41M-P33 COMBO model anakartlarda hep "MS-7592" kodu var benim düşüncem şu; ismailTPC_Hastanesi'nin P26 ve P33 COMBO için hazırladığı romlardan birini alıp afudos üzerinden BIOS'u yüklemek.

Tabi çok derin bilgim olmadığı için böyle düşünüyorum yaparsak anakart elimizde kalır mı bilmiyorum bilmediğim için buradayım zaten. Yardımlarınızı bekliyorum, bayramınız kutlu olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de takipteyim. Aynı anakarta sahibim. Elimde Xeon x5460 işlemci var ve bios güncelleyemiyorum. Sistem işlemci ile açılıyor fakat açılışta 100 derece sıcaklık görmek anormal bir durum. Yorumlarınızı bekliyorum

Elimizde MSI G41M-P31 model anakart ve Intel Xeon E5450 model işlemci var. Herkesin bildiği gibi modlu BIOS yüklü olması lazım ama biz yükleyemedik.

Eski sürüm M-Flash biraz değişik yapamadım diğer türlü USB belleği bootable yaparak afudos yardımıyla atmayı denedim çok güzel ilerlerken "ROM file size incorrect" hatası verdi.

Son çare olarak AFUWIN ile yüklemeyi denedim yine "ROM file size incorrect" hatasını verdi yine Xeon ile uğraşanlar bilir "ismailTPC_Hastanesi" adlı Youtube kanalına sahip abimiz bu türde modlu BIOS yayınlıyor.

Benim dikkatimi MSI G41M-P31, G41M-P26 ve G41M-P33 COMBO model anakartlarda hep "MS-7592" kodu var benim düşüncem şu; ismailTPC_Hastanesi'nin P26 ve P33 COMBO için hazırladığı romlardan birini alıp afudos üzerinden BIOS'u yüklemek.

Tabi çok derin bilgim olmadığı için böyle düşünüyorum yaparsak anakart elimizde kalır mı bilmiyorum bilmediğim için buradayım zaten. Yardımlarınızı bekliyorum, bayramınız kutlu olsun.
Merhaba bende aynı sorun var. Başka model bios yüklemeyi denemeyin bence başınıza iş çıkartabilir.
Bios yükleyememizin nedeni şu.
Bizim anakartların üstğnde Msı G41M-P31 diye geçiyor ama gerçekte o değil.
Cpuz programı ile anakartın ismine baktığımda anakart G41M-E43 görünüyor.
Bu modele uygun modu yüklerseniz problem olmayacaktır.
Not. Ben bu modelin xeon biosunu buldum ama siteden bir türlü indiremedim. İndirisem modlayacam bende.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı