Ekran kartları için Recep Baltaş abimizden edindiğim çok değerli bilgileri sana anlatıyorum:
*Oyun için seçeceğin ekran kartının soldan ikinci rakamı en az 7 olmalıdır.
*Bit, yani verli yolu genişliğinin en az 256 olması lazım. Olabiliyorsa piyasadaki 384 bit'lik kartları da alabilirsin. Bit değeri ne kadar yüksek olursa o kadar iyi performans alabilirsin.
*Seçeceğin kartın soğutması çok iyi olmalı. Soğutma demek performans demek. AMD'yi bu yüzden yerin dibine gömdüm, fakat AMD Radeon kartlar çok iyidir. Üzerinde referans soğutma yok ise.
Ama sen şehir dışında okuduğunu belirmişsin. Taşınbilir ve iyi bir şey istiyorsan Asus'un oyun bilgisayarlarına da bakabilirsin.
Sıcak hava soğuk hava kısmına gelirsek;
Bahsettiğin şey çok önemli ve şahsen bugün topladığım kasada bunu yaptım. Ön taraftaki fanlar havayı içeri üflüyor arkadakiler ise gelen havayı dışarıya atıyor. İyi bir performans ve kasamıza iyi hava akımı yapabilmek için bunun yapılması gerek. Kime sorsan aynı şeyi gösterir. Bu bahsettiğimiz durum iyi bir performans için olmassa olmaz. Ayrıca bunun zararlı bir şey olup olmadığını sormuşsun; hava sirkülasyonu bir bilgisayar için yapabileceğimiz en yararlı işlem kanımca. Daha detaylı bilgiyi Recep Baltaş'tan öğrenebilirsin. Şahsen ben bugün bilgisayar kullanabiliyorsam Recep abinin sayesindedir. Onun sayesinde aydınlandım diyebilirim.
Örnek: Asus'un CG8890 modeline bakabilirsin. Tek tuşla overclock özelliğini iyi bir şekilde inceleyebilirsin. Üzerinde durduğumuz konu için çok iyi bir örnek.
Bonus: