Mehmet2807
Hectopat
Daha fazla
Merhaba arkadaşlar. MSI Gaming 7 X99S anakarta sahibim. Overclock edilebilen bir anakart bu, geçenlerde 10 gün kadar evde yoktum ve geri geldiğimde bilgisayarı açtım, açılırken overclock failed gibi 3-5 cümlelik bir hata yazısı gördüm. İlk kez böyle bir şeyle karşılaşıyordum. Press TAB gibi bir yazı vardı, TAB yaptığımda PC açıldı. Sonra işlerimi hallettikten sonra bu sorunun peşine düştüm. Overclock aktif olmuş ve bilgisayar overclockta açılmaya zorluyordu anladığım kadarıyla. Kesinlikle motherboarddan aktif etmedim. Uzun bir dönem kullanırken de bir sorun yaşamadım, BIOS'a girdiğimde overclock aktif görünüyordu kapattım. Kasayı açmamış ve tuşu kontrol etmemiştim.
Şu an bilgisayar açılırken ekran pasif durumda kalıyor, yaklaşık 1-2 dakika sonra fare ekran klayve geliyor ve monitörün sağ alt kısmında A2 A4 B5 gibi harf ve rakamlar çıkıyor. Kalan ekran tamamen siyah, bu ekranda TAB veya ESC'ye basarsam Windows açılıyor ve PC'yi sorunsuz kullanıyorum. Del tuşuna basarsam BIOS'a yönlendiriyor. Basmazsam ekran öylece kalıyor. Yani toparlamaya çalışayım, şu anda bilgisayarım ben tuşa basmadan açılmıyor öylece kalıyor. Normalde 10-15 saniyede masaüstü hazır olan bilgisayarımda şu an canımı çok sıkan overclock ile ilgili olabileceğini düşündüğüm bir durum mevcut. Lütfen fikir verin.
Son olarak bu hata ile ilgili sorun ile ilgili düzeltmek için yaptığım işlemleri yazayım:
Şu an bilgisayar açılırken ekran pasif durumda kalıyor, yaklaşık 1-2 dakika sonra fare ekran klayve geliyor ve monitörün sağ alt kısmında A2 A4 B5 gibi harf ve rakamlar çıkıyor. Kalan ekran tamamen siyah, bu ekranda TAB veya ESC'ye basarsam Windows açılıyor ve PC'yi sorunsuz kullanıyorum. Del tuşuna basarsam BIOS'a yönlendiriyor. Basmazsam ekran öylece kalıyor. Yani toparlamaya çalışayım, şu anda bilgisayarım ben tuşa basmadan açılmıyor öylece kalıyor. Normalde 10-15 saniyede masaüstü hazır olan bilgisayarımda şu an canımı çok sıkan overclock ile ilgili olabileceğini düşündüğüm bir durum mevcut. Lütfen fikir verin.
Son olarak bu hata ile ilgili sorun ile ilgili düzeltmek için yaptığım işlemleri yazayım:
- BIOS'tan overclock kapattım,
- Anakart üzerinden overclock kapattım,
- BIOS ayarlarını sıfırladım,
- BIOS pili çıkardım taktım,
- BIOS güncelledim,
Son düzenleyen: Moderatör: