MSI Gaming App Fan hızı sorunu

TokyoBaran

Hectopat
İyi günler arkadaşlar. MSI Gaming App'in Smart fan kontrolündeki hıza olan etkisini anlatacağım.

MSI Command Center Smart Fan kontrolü ile MSI Gaming App uygulaması arasında bir bug gördüm ve paylaşmak istedim. Bildiğiniz gibi MSI Command Center'ın Smart fan kontrolü fan hızını bizim belirlediğimiz ısı/hız grafiği ile kontrol etmemizi sağlıyor. Son günlerde fan hızının belirlediğim grafiğin altında kaldığını farkettim ve nedeninin MSI Gaming App'deki profil değişikliğinden kaynaklandığını gördüm.

Aşağıdaki fotodaki mavi nokta fan hızının grafikteki konumunu gösteriyor yani herşey normal. Gaming Mod'dayız;

1.jpg

Profilimizi Sessiz Mod'a alıyoruz ve mavi noktamız grafiğin altında kalıyor. Haliyle Sessiz Modu fan hızını azaltmalı diye düşünebiliriz;

2.jpg

Tekrar modumuzu Gaming Mod'a getiriyoruz ve hızımızın normale dönmesini bekliyoruz ki başımıza ne geliyor;

3.jpg

Fan hızı daha da aşağıya düşüyor. Fan hızı grafiğimizi kontrol etmeden oyuna giriş yapıyoruz, malesef işlemcimiz ve kasamız olması gerekenden fazla ısınıyor.

Fan hızımızın istediğimiz şekilde kalması için MSI Gaming App'teki her profil değişimimizden sonra fan ayarlarımızı tekrar yüklememiz gerektiğini anlıyoruz...

Bu programı 1 kere kurmuştum yaklaşık 1 hafta önce Cooler diye bir ayar gördüm bi tıkladım sistemim tüm fanları deli gibi dönmeye başladı. Tekrar durduramadım ve sonra direk Reset çektim PC ye. 1 haftadır kasanın içinden bir fan sesi geliyor. Nasıl eski haline getireceğim hakkında bir fikrim yok. Yardımcı olabilecek var mı?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı