MSI Gaming APP ile Stabil Overclock Yapma

Yer
Hatay
Daha fazla  
Benim gibi overclock yaparken ekran kartında sıkıntı yaşayanlar için ufak bir rehber tarzında size basit bir yolla göstermeye çalışacağım. Ekran kartım : MSI R9 380 4G 256 BİT olarak referans alalım.
MSI Afterburner ile yavaş yavaş arttırdığımda bile işlemci frekansını bilgisayar donuyor kitleniyordu, Asus GPU Tweak II yazılımı ile otomatik overclock denediğimde bile kitlenme oluyordu ve sorunun çözümünü MSI Gaming APP indirerek çözdüm. Bu öyle aşırı derecede bir artış sağlamıyor size. Şöyle bir örnek vermek gerekirse oyunda 65 FPS aldığınızı baz alalım bir anda çatışma, yoğun efektler olduğu zaman 55 FPS'ye düşüş sağlandı, o akıcılığın hafiften gittiğini hissediyorsunuz, işte burada biz program sayesinde 10 FPS kazanmış oluyoruz. Stabil 60 FPS 65 FPS arasında kalıyoruz bu program sayesinde. Tabii ki bu değerler örnek vermek adınadır, her ekran kartına göre değişiklik gösterebilir.

MSI Gaming APP İndirme Linki : http://download.msi.com/uti_exe/gaming_app_6.zip

İndirip kurduktan sonra programdan OC modunu seçiyorsunuz, ayrıca bu programda desteklenen modellerde ekran kartının üzerindeki ledleri kontrol edebiliyor değiştirebiliyor dilediğiniz animasyonu seçebiliyorsunuz, fan ayarları gibi ayarlarda mevcut.

JQYVX5.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı