MSI Gaming X GTX 1050Ti Overclock Yapma

4rchi7ect

Hectopat
Arkadaşlar The Elder Scrolls Skyrim'i süper modladım ancak oyunun en performansa etki edici yerlerinde 53-55FPS gibi değerler alıyorum. Ben bunu stabil 60FPS olarak yapmak istediğimden OC yapmaya karar verdim ama OC hakkında bilgi sahibi olmadığımdan sizlere danışmak istedim. Ayrıca OC yaparsam garanti dışı kalır mı?

Sistemim:
i3 6100 3.7Ghz İşlemci
8GB 2133MHZ Tek Modül RAM
MSI H110m Pro-VDH Anakart

Gölge ayarlarını bir tık düşürürsen 60 FPS sabit alırsın diye düşünüyorum. O.C yapsan bile yine 60'ın altına düşer elbet.

Kartı yakmadığın sürece garanti dışı kalmaz.

MSI Gaming App uygulamasını indir. Sonrasında uygulamayı aç orada 2 veya 3 seçenek olucak tamamı aklımda değil ama biri O.C. diğeri Gaming Mode diğerini tam hatırlamıyorum. Neyse oradaki O.C. modunun üstüne tıklayınca zaten kendini O.C. yapıyor direk. Eğer ekran kartının fazla ısınmasından korkuyorsan MSI Afterburner uygulamasını da indir. Technopat ın MSI Afterburner OSD göstergesi diye bir rehberi var onu da izlersen oyun içinde ısıları nasıl ekranda görebileceğini gösteriyor.

Gaming APP tavsiyesi vermeniz biraz komik olmuş. O.C modu dediğim gibi pek bir işe yaramıyor.

+200Mhz gibi bir değer eklemeyi başardım. Skyrim'de stabil 60FPS yi bulurken, GTA5'de 3FPS gibi bir değer arttı. Oyundan oyuna değişiyor galiba. Yada işlemcim yetersiz kaldı. Her neyse MSI Afterburner ile OC yapmayı başardım. Yardım edenlere teşekkür ederim.

Core voltage yükselmeden 200 nasıl verdin.
Eğer core clock u yükselttin ise Oyunda direk hata verir.
200 biraz fazla olur 150 160 arası iyidir bu kart için. Birden yüklenme.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendi oc si ile 60 derece sabitim kücük bir yükseltme yaptım Clock mhz +91 memory clock+106 şeklinde oyununa göre 3-4 fps artış oldu sıcaklık 63 max olarak gördüm daha ilerlemeye korktum voltaj yükseltmem felanda gerekebilir. İnternetten setup baktım ama bulamadım varsa bilen yazarsa sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…