MSI Gaming X GTX 1050Ti Overclock Yapma

Kendi oc si ile 60 derece sabitim kücük bir yükseltme yaptım Clock mhz +91 memory clock+106 şeklinde oyununa göre 3-4 fps artış oldu sıcaklık 63 max olarak gördüm daha ilerlemeye korktum voltaj yükseltmem felanda gerekebilir. İnternetten setup baktım ama bulamadım varsa bilen yazarsa sevinirim.

Voltajsız
Core Clock: 120
Memory Clock: 300
yapabilirsin.

Ben bu şekilde 1 buçuk yıl kullandım kartı, şu an değiştirdim kartı kullanmıyorum,
ama stabil hiç sorunsuz çalışıyordu bu değerlerde.
Hatta Core Clock: 120 - 130
Memory Clock: 300 - 400 arası da yapabilirsin.
Değerleri arttırdıkça oyun oynarken kilitlenmeler veya uygulama durdu hatası verirse o zaman düşür biraz.

Ama stabil olarak voltajsız 120 ve 300 iyidir.

20 dakika kadar battlefield 5 oynadım en fazla 62 dereceyi gördü yerine göre 3 ve 5 fps arttık fakat akıcılık ciddi oranda düzeldi sadece merak ettiğim işlemci kullanımı cok yükseldi gibi geliyor bana ama battlefield kaynaklı olabilirmi bilmiyorumi , 2k ekran en low da gpu kullanımı %99 (%100 olduğunu gördüm arada) sabit 60 derece 55 fps rotterdam mapinde akıcı bir şekilde oynadım.

20 dakika kadar battlefield 5 oynadım en fazla 62 dereceyi gördü yerine göre 3 ve 5 fps arttık fakat akıcılık ciddi oranda düzeldi sadece merak ettiğim işlemci kullanımı cok yükseldi gibi geliyor bana ama battlefield kaynaklı olabilirmi bilmiyorumi , 2k ekran en low da gpu kullanımı %99 (%100 olduğunu gördüm arada) sabit 60 derece 55 fps rotterdam mapinde akıcı bir şekilde oynadım.

İşlemci kullanımı doğal olarak, kartın performansı yükselince artar tabi ki.
İşlemcin nedir?

i7-4790K işlemci var yani doğru mu?
Ama ekran kartın için çok yeterli bir işlemci bu.
Nasıl dar boğaz yapar ki.
Bakmış olduğun genel kullanım değil de işlemci çekirdeklerinin bir tanesi olmasın.
Çünkü bir zamanlar aynı hatayı bende yapmıştım :)
Darboğaz söz konusu değil işlemci kullanımı %80 lere geliyor ona şaşırdım biraz. 4 çekirdeğin 4 üde %70-80 arası gidip geliyor bf 5 de farklı bir oyunda farklı deneyim verebilir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı