Bugün itibariyle MSI Gaming X GTX 1060 3G modelinin stoklarını sormaya gittim ve son 1 tane kaldıklarını söyleyince aldım. Ve bu alışveriş yeni toplayacağım sistemin ilk parçası oldu... Aklımda güncel ve uzun bir süre zevkle kullanabileceğim bir sistem yapmak var... Fakat aklıma takılan bir sorun var.
Öncelikle bu sistemi toplarken hem görsel anlamda hem de performans anlamında stabil bir sistem toplamak istediğimi belirteyim... Ve bu yüzden parçalarımı uzun süredir kullandığım MSI ve Corsair markalarıyla toplamaya karar verdim... Hali hazırda neredeyse 3 yıldır kullandığım MSI GE60 2QE Gaming laptop var...
Yani bu markaların yabancısı değilim...
Şimdi gelelim sorumuza... Aklımda bu ekran kartını alımıyla başlayan macerayı aşağıdaki parçalar ile devam ettirmek istiyorum...
Eğer bir darboğaz ya da belirttiğim modeller içerisinde bir uyumsuzluk fark ederseniz, MSI ve Corsair markaları içerisinde tavsiyelerinize açığım... Zaten parçaları görünce genel olarak sistemin bu iki markadan ibaret olduğunu anlayacaksınız...
Anakart: MSI Z370 Pro Gaming Carbon AC (Tercih sebebim Wi-Fi desteğinin olması ki bu özellik lazım olacak ayrıca araştırdığıma göre de kasa anakartı destekliyor. Yanlış bilgi edindiysem düzeltin lütfen...)
İşlemci: İntel i5 8600k (AMD neden tercih etmedin sorusuna yanıtım; birçok kez AMD işlemci kullandım ya istediğim performans alamadım ya da bir sorunla karşılaştım eski nesillerinde... Bu yüzden içimde hala bir korku yok değil bu yüzden tercih etmeyi düşünmüyorum... Meltdown ve Spektre açıklarına rağmen...)
- RAM: Corsair Vengeance 2x8GB 3600Mhz DDR4 RGB RAM
- PSU : Corsair Builder CX6500m (modüler olması ve sertifikası)
- İşlemci Soğutucu: Corsair H80i v2 (Alacağım kasadan dolayı fazlasıyla yeterli olacak diye düşünüyorum)
- Kasa: Corsair Crystal 460x
- Depolama: WD Green 240 GB m2 Sata SSD
WD Cavaliar Blue 1TB 7200Rpm Mekanik HDD
- Egzoz Fanı: Corsair SP120 RGB Fan
Sistemi bu parçalar ile oluşturmayı düşünüyorum... Eğer bir eksiklik fazlalık ya da uyumsuzluk varsa bilgilerinizden faydalanacağımdan emin olabilirsiniz... Hepinize saygılar, hayırlı forumlar....