MSI Gaming X RX 6650XT yük altında kaç derece olmalı?

İşin garip yanı ekran Full yüketeyken işlemciyi de Full yüke sokunca ekran kartının sicaklığı 60'lara düşüyor sma açtım diye mi kaynaklanıyor acaba.

Dediğinden bir şey anlamadım. İkisini birden nerede nasıl yüke sokuyorsun ki? Stres testinden bahsediyorsan oradakinin pek önemi yok sen MSI Afterburner ile bir oyunda değerlerini takip edersin en ideali o olur.

İşin garip yanı ekran Full yüketeyken işlemciyi de Full yüke sokunca ekran kartının sicaklığı 60'lara düşüyor sma açtım diye mi kaynaklanıyor acaba.
UI olan bir program kullanıp sıcaklığına bakar mısın? Görev yöneticisi güvenilir değil.

Hwinfo, CapframeX ya da Afterburner ile bak sıcaklıklara.

Benim kart full yükte %50 fan ile 60 dereceyi geçmiyor genelde 56-57 takılıyor bu sıcaklıkları görünce şaşırıyorum.

Benim kart full yükte %50 fan ile 60 dereceyi geçmiyor genelde 56-57 takılıyor bu sıcaklıkları görünce şaşırıyorum.

Hotspot bambaşka bir yük, NVIDIA'da hotspot sensörleri yok ya da okunamıyor bilmiyorum. Görev Yöneticisi olsun, Furmark testi olsun NVIDIA kartlarda hotspot kaça çıkmıştır göremiyorsun ancak o GDDR6X'lerin de alev aldığını söylemek yanlış olmaz.

Tabii bu sıcaklık çip sıcaklığından bambaşka bir olay yoksa konu sahibinin kartı da senin değerlerde çalışıyordur, yalnızca doğru yerden takibini yapamıyor. Ben Pulse 6600 XT 70'i görüyor en fazla örneğin.

Hotspot ise tüm ekran kartındaki en sıcak nokta oluyor genelde VRAM ve güç kablosunun girdiği yerler en çok ısınan noktalardır. RTX 4090'ların yandığı, kabloların eridiği yer gibi.

Adını unuttum bir programdan görüyorum hotspot'u normal sıcaklıktan 10 derece daha fazla oluyor genelde yani 60 ise 70 gibi. Tabi ben karta UV ile bu kadar düşük sıcaklık alıyorum ama gereksiz voltaj çekiyor stok halde. 1 voltaj ile 1850-1900 mhz verirken ben 0.825 ile aynı mhz stabil bir şekilde alıyorum sıcaklığıda büyük faydası oluyor.

Kartın modeline göre değişiyor hotspot. Benim kartta stok iken 10 derece ama OC ile 25'e kadar çıkabiliyor bu fark. Sebebi de Pulse modelinde soğutucu bloğun çok hafif olması. ASUS Dual modellerinde daha serin çalışıyor.

UI olan bir program kullanıp sıcaklığına bakar mısın? Görev Yöneticisi güvenilir değil.

HWiNFO, capframex ya da Afterburner ile bak sıcaklıklara.

Bu arada dediğin gibi yaptım AMD'nin uygulaması üzerinden kontorol ettim 65 bile olmuyor sicaklık. Ekran kartının test uygulamaları çok yüksek gösteriyor nedense.

90 derecede niye yansın aga ekran kartı yemek mi? Yanması için ya ekran kartına su falan dökmeniz lazım ya da lava atıp onda oynamanız lazım 100 derecenin üstünde saatlerce kullanırsan ekran kartının tamire ihtiyacı olur da 90 derecede niye yansın gözünü seviyim abi ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…