Merhaba.
Ben MSI Ge 60 laptop kullanıyorum. Pc 'm de 8 GB RAM var. Win 7 kullanırken RAMin yüzde 20 sini kullanıyordu (Oyun oynamadan , internetde dolaşıp video izlerken en fazla yüzde 20). Pc'yi Win 8 e yükselttim. Şu anda yüzde 65 ten ve daha fazla RAM kullanıyor.( oyun oynamadan). Pc özellikerinden 7. 90 GB kullanılabilir RAM yazıyor.
Bilgisayarınıza virüs girmiş ya da hatalı bir sonuç görüyor olabilirsiniz. Windows 8 kullanım oranı o kadar yüksek değil. Güncel bir antivirüs programı ile taratmanızı öneririm.
Öncelikle ilgilendiğin için teşşekür ederim . Orjinal ESET Smart Security 7 yüklü laptopumda ayrıca Win 8 attıktan sonra oldu yani yükleyip bir süre kullandık tan sonra olmadı . Ve son olarak task manger da çalışan programların tümünün harcadıkları RAM miktarını hesapladım toplamda 1.5 Gb gibi bir RAM kullanıyor.
Arkadaşım ben de aynı laptop var sıkıntı değil, bende de sadece internet açıkken 2.5-3 Gb RAM kullanıyor ama bir eksisini görmedim, eğer performans düşüklüğü yaşıyorsan bir içini temizlet çünkü çok çabuk tozlanıyor.