Merhabalar, bu mesajı yazmama neden olan sorunu 3. kez sizlerle paylaşıyorum. Sorunu tam net açıklayamamış olabilirim, ya da kimsenin başına gelmediği için çözüm üretilemiyor olabilir.
Öncelikle şunu belirteyim; kullandığım bilgisayar
@Ali Güngör ,
@Recep Baltaş ikilisinin Windows 10 Technical Preview kurulumu yaptıkları MSI GE 60 2OE.
Sistemimde 1 adet 120 GB SSD ve 1 adet 1 TB Mekanik disk bulunmakta. Sorunum tam burada ortaya çıkıyor. Şöyle ki; 1 TB olan mekanik diskte takılmalar oluyor. Masaüstündeyken diske girmek istedim diyelim; 1, 2 saniye kadar sonra diskin dönme sesi geliyor ve klasörü ancak açıyor.
Oyun oynarken fps düşmesi gibi bir anda takılıyor, disk dönmeye başlıyor ve tekrar devam ediyor oyun.
Sorunu daha anlaşılır nasıl izah ederim bilmiyorum. Özellikle bu modele sahip kullanıcılar da bilgilendirme yaparlarsa çok sevinirim.
@Recep Baltaş ve
@Ali Güngör aynı modeli kullanabileceklerinden sorunumu anlayabilirler diye düşünüyorum.
CrystalDiskInfo adlı uygulamada AAM/APM kontrol kısmında diskim hep asgari güç konumunda bulunuyor. Skalayı performans tarafına çeksem de geri düşüyor.
Ayrıca bu programı MSI yetkilileri tavsiye etti ancak sorunumu çözmedi.
Servise yollasam düzelir mi ya da sorunu onlara nasıl net olarak dile getiririm bilmiyorum.
Lütfen yardımcı olabilecek insanlar mesaj yazsın. Sistemim ve sürücülerim güncel.