Normalde grafiklere devam edecektim fakat grafik konusunda kötüyüm daha fazla devam etmek istemedim.
MSI GE60 2PC-091XTR Apache i5-4200H 2.8GHz 8GB 1TB 2GB GTX850M 15.6" FreeDOS Notebook | hızlıal.com
MONSTER® ABRA A5 V1.1 15.6" - MONSTER NOTEBOOK > ABRA
Öncelikle bu konuyu neden açtığımı belirtmek istiyorum bana farklı forumlardan sürekli olarak soru geliyor bu soru aynı zamanda Technopat Sosyal'da de sürekli olarak soruluyor. Sorumuz için "2500-2600 TL bütçe ile en iyi oyuncu laptopu nedir ?" Bende bunu tartışmak için açtım bu konuyu benim seçtiğim 2 laptop MSI GE60 Apache ve Monster Abra A5 V1.1 sizlerde önerilerinizi yazarsanız sevinirim.
Öncelikle bilgisayarların işlemcilerine bakalım. MSI bu modelinde Intel i5 4200H kullanmış. İşlemci hızı 2.8 GHz ; 3.40 GHz aralığında çalışıyor ve 2 çekirdeğe sahip. Monster ise Intel i7 4700MQ kullanmış bu işlemci 2.40 GHz ; 3.40 GHz aralığında çalışmakta. Bu işlemci ise 4 çekirdekli.
Sonuç olarak : Monster'in tercih ettiği işlemci daha kaliteli fakat şunu da belirtelim biz bu bilgisayarda oyun oynayacağız ve Intel i5 buna fazlasıyla yeter. Bu yüzden çok büyük bir fark yok.
İşlemci konusunda kazanan Monster oldu.
Karşılaştırdığımız her iki modelde de Nvidia'nin yeni nesil ekran kartları olan GTX8XXM serisinden ekran kartları tercih edilmiş. Her iki ekran kartıda Maxwell mimarisine sahip ekran kartları bu yüzden güç tüketimleri oldukça alt seviyede tutulmuş. Dilerseniz detaylı olarak incelemeye devam edelim.
MSI, ekran kartı olarak GTX850M tercih ederken Monster GTX860M modelini tercih etmiş. Her iki ekran kartıda 128bit bunuda hatırlatıyım. Aynı zamanda 2gb belleğe sahipler. Bende çok fazla detay bilmiyorum bu yüzden gereksiz detayları yazmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Her iki ekran kartını arasındaki FPS farklarına 3 farklı oyunda bakalım isterseniz.
Watch Dogs
GTX850M
GTX860M
Ekran boyutları aynı 15.6". Depolama alanları yine eşit 1 TB. Ram miktarları aynı 8GB bu yüzden detaylı olarak incelemeyeceğim.
Eğer kalitesiz bir kasa varsa 1 yıl bile geçmeden parçalar elimizde kalabilir. Kasa konusunda her iki bilgisayarıda inceledim. MSI kasa olarak Alüminyum ve fırçalı bir kasa ile geliyor. Monster ise bildiğim kadarıyla plastik bir kasaya sahip. Şahsen ben görünüme ve malzeme kalitesine çok önem veririm. Bu yüzden MSI'ın tasarım, kalite ve dayanıklılık konusunda daha iyi olduğunu düşünüyorum.
Bu bir oyuncu bilgisayarı ve klavye çok önemli. MSI her zaman olduğu gibi klavyesini yine konuşturmuş. Programlanabilir renkli SteelSeries oyuncu klavyesi kullanmış. Birde unutmadan sol tarafta bulunan windows tuşu burada yok.
Monster ise klasik qwerty klavye kullanmış. Klavye arkadan tek renk aydınlatmalı fotoğraftan da anlaşılacağı gibi beyaz bir ışıklandırması var. Benim gözüme MSI kadar olmasada güzel geldi.