Bilgisayarımda kullandığım DSDT sorunsuz çalışıyordu ancak Windows üzerinden yaptığım firmware güncellemesi sonrası boot etmemeye IOAPIC: Version 0x20 Vectors 64:87 hatası vermeye başladı. Bu sorunu nasıl çözebilirim veya Firmware güncellemesini nasıl geri alabilirim ?
Yeni FW güncellemesi sonrası tekrar DSDT extract edip yamalayacaksınız. Var olan DSDT sorun yarattığından Clover seçeneklerinden DSDT'yi kaldırıp öyle boot edin.
Yeni FW güncellemesi sonrası tekrar DSDT extract edip yamalayacaksınız. Var olan DSDT sorun yarattığından Clover seçeneklerinden DSDT'yi kaldırıp öyle boot edin.
Ben orda ne yazdığını görüyorum sorunumun ne olduğunu da biliyorum.
Bahsettiğim şey şu benim eskiden kullandığım DSDT yamasının hangi bölümlerini alıp yeni DSDT dosyasına eklemem gerektiğini bilmiyorum.
Ekran parlaklığı, çözünürlük vs çalışıyordu o DSDT yamasında, hangi bölümleri almam gerektiğini söylerseniz yapabilirim.
Kendi yazdığın şeyi dikkatli oku. DSDT için sistemine uygun yamayı sen kendin uygulamışsın. Demek daha önce yapmışşın. Hemen ardından da diyorsun ki, nasıl yapıldığını da bilmiyorum. Şimdi bu nasıl çelişki? Ama sen eğer yamalama işlemini aslında internetten sadece DSDT.aml dosyasını indirip bunu gerekli yere koymak sanıyorsan, buda senin sorununu yanlış ifade etmene yol açar.
Hali hazırda kullandığın yamalı DSDT.aml dosyasını kullandığını farzedersek, şunu dene: Config.plist dosyanda ACPI-> DSDT -> Fixes satırının devamına şu kodu ekle:
FixRegions_10000000
Şöyle olacak:
Kendi yazdığın şeyi dikkatli oku. DSDT için sistemine uygun yamayı sen kendin uygulamışsın. Demek daha önce yapmışşın. Hemen ardından da diyorsun ki, nasıl yapıldığını da bilmiyorum. Şimdi bu nasıl çelişki? Ama sen eğer yamalama işlemini aslında internetten sadece DSDT.aml dosyasını indirip bunu gerekli yere koymak sanıyorsan, buda senin sorununu yanlış ifade etmene yol açar.
Hali hazırda kullandığın yamalı DSDT.aml dosyasını kullandığını farzedersek, şunu dene: Config.plist dosyanda ACPI-> DSDT -> Fixes satırının devamına şu kodu ekle:
FixRegions_10000000
Şöyle olacak:
Kontrol ettim o şekildeymiş zaten ancak yinede boot etmiyor.
(Oradaki yazdığım cümlede yazım hatası olmuş kendim yamalamadım olacaktı yamaladım yazmışım.)