MSI GE60 ısınma sorunu

Katılım
15 Ağustos 2014
Mesajlar
3.303
Makaleler
2
Çözümler
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Profil Kapağı
1522193036
Merhaba. MSI GE60-0ND kullanıyorum ve sistemde 5 sene öncesine kadar bariz bir performans düşüşü var. CPU boşta 55 derece, GPU boşta 45-50 derecelerde geziyor. Stres testinde GPU 90'ları geçiyor, CPU ise 90'da kalıyor. Termal macunları yeni sürdüm ve katman ince. Ne yapmam gerekiyor?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
2 3 ayda bir CPU ve GPU'nun üzerine gelen soğutma borusunun hava tahliye ızgarasını temizliyorum. Pedler eskimiş gibi duruyor hatta hafif yırtılmalar var. Çok etkili olur mu bunlar?
 
2 3 ayda bir CPU ve GPU'nun üzerine gelen soğutma borusunun hava tahliye ızgarasını temizliyorum. Pedler eskimiş gibi duruyor hatta hafif yırtılmalar var. Çok etkili olur mu bunlar?

Eskimişi geç, erimiş de olabilir. Elimde GE60 0NC-037TR var. Boruların, tahliye kısmına bakan tarafını güzelce temizle. Bu arada alttaki soğutma fanına dikkat et. Fazla eğip bükme. Bir süre sonra deforme oluyor ve fan, demire sürterek ses yapıyor. Sırf, bu sebeple yeni bir fan sipariş etmiştim. Sonrasında o da ses yapınca, süngerlerin eridiğini gördüm ve selpak ile kat yaparak, takviye ettim.

Dediğim gibi, ısı boruları ve tahliye çıkışı da dahil komple temizlik yap. Eğer bir problem yaşarsan bana haber ver, dönüş yaparım.
 
Isı boruları ve tahliyeyi temizledim hocam. Fanı önceden temizlerken kırdığımdan yenisin sipariş etmiştim ve GE60'ın kronik sorunu olan fanın hızlanıp yavaşlaması baş gösterdi. Firmware güncelledim, BIOS güncelledim, program kullandım çözüm olmadı. Termal pedlere selpak takviyesini nasıl yaparım fotoğraf çekebilir misiniz uygun olursanız?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…