MSI GE62 2QC CPU orijinal CPU fanı nereden temin edilir?

McMurphy

Megapat
Merhabalar. Başlıkta belirttiğim dizüstü bilgisayarımın CPU fanında problem yaşadım ve hala daha yaşıyorum. Önceden orijinal fanın cızırtı (sürtme) yapması nedeniyle başka bir fan ile değiştirmiştim. Aldığım fanın linkini aşağıya koydum. Epeydir bu şekilde kullanmaya devam ediyorum. Aldığım fan ise normal kullanımda bir problem yaşatmasa da oyun esnasında performansı iyi değil ve sıcaklıklar sürekli 90 derecede. Intel Extreme tuning Utility programında yaptığım stres testinde işlemcinin 88-90 derecelere geldiğinde thermal throttling olduğunu görüyorum.

PerfTune.png

Orijinal fan, hızlandırma tuşu ile beraber 6000 RPM'e ulaşıyordu. Oyun esnasında soğutmaya yetiyordu ve 85-88 derecelerde oynuyordu, ancak aldığım fan maksimum 4800 RPM'e ulaşıyor.

Bu durumda bana önerileriniz ne olur? Orijinal fanı nereden temin edebilirim? Benim bilmediğim başka bir ayar varsa önerileriniz bekliyorum.

Dizüstü bilgisayar: GE62 2QC Apache
İşlemcim: Intel® Core™ i7 5700HQ

MSI GE62 2QC Fan SAĞ V1 (3 Pin)

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı