MSI GE63 7RD(Raider)-011XTR sorunları

OuzKaan

Megapat
Daha fazla  
Bugün dizüstü bilgisayarda farkına anca varabildiğim HDD sorununu çözmeye çalışırken aklıma geldi. Yaklaşık 2 sene önce (daha 2 yıl olmadı hala garanti kapsamında ürün) Hepsiburada üzerinden garanti kapsamıyla aldık ürünü. Faturası vs. duruyor hala. Ürün elimize geldiğinden beri bir tane USB girişi düzgün çalışmıyordu. Çalışması için güç uygulamak gerekiyordu. Zarar da vermek istemediğim için USB çoğaltıcı alıp bu girişin bozukluğunu göz ardı etmiştik. Ethernet kablo girişi de buna dahil sayılabilir sanırım. Zaman zaman düşüyordu internet. Wireless ile bir sıkıntısı yoktu. Aynı şekilde aldığım günden beridir topraklı prizde bile kullandığımda kasaya dokununca elektrik akımı hissediliyordu. Bu zaman zaman oluyordu ama USB problemine göre daha nadirdi. Harici fare klavye kullandığım için kasaya dokunmuyorum bile. Yaklaşık son bir bir buçuk haftadır da ekran parlaklığı maksimum da olmasına rağmen daha düşükmüş hissiyatı veriyordu, ekran parlaklığı sorunu başladığından beridir de mikrofonum kendi kendiliğine %100'den %80'e düşüyor. Elimle bunu %100'e çekiyorum ama kalıcı olmuyor bir süre sonra tekrar %80'e düşüyor. (Belki zamana değil de bilgisayarın güç durumuna göre değişiyordur. Kapatınca etkileniyor mu hatırlamıyorum.) Birisine sorduğumda voltaja dikkat et demişti. Şimdi dank etti acaba bu kasa aldığımdan beri elektriği iyi yalıtmadığı için bunlara sebep olmuş olabilir mi? Mantıklı gelince buraya bir danışayım dedim servise göndermeden önce.

HD Tune taramasını bugün yaptım belki yararı dokunur.

Sonradan aklıma geldi, yine göz ardı ettiğim bir problem, Laptop üzerindeki klavyenin ışığı açıkken kulaklıktan cızırtı sesi geliyor, ışık seviyesini ne kadar düşürürsem cızırtı da o denli düşüyordu. Aynı şekilde harici klavye ışıklarında da aynı problem oluyordu. Sanırım harici klavyede bir tık daha az cızırdıyordu. Ayrıca yine arkadaşım hatırlattı, bilgisayarın kendi mikrofonunu kullanıyorum sürekli %100'den %80'e düşen (tabi bu durum yeni yeni çıktı ortaya). Konuşurken yada konuşmuyorken sesli sohbetteki arkadaşlarım cızırtı geliyor diyordu belki bu da bağlantılı olabilir diye yazayım dedim.

Dosya Ekleri

• 25-Ekim-2019_14-35.png
    25-Ekim-2019_14-35.png
    20,8 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı