MSI GE63 7RD siyah renklerde görüntü bozulması

Doruk.A

Decapat
Katılım
17 Eylül 2018
Mesajlar
5
Merhaba,

Hocam çok merak ettiğim ve işin içinden hala çıkamadığım bir durum için buraya yazıyorum. Öncelikle yardımcı olacak herkese teşekkür ederim.

MSi GE63 7RD 010TR marka cihazımda video izlerken siyah renklerin canlı renklerle yakınlaştığı noktalarda renk bozulmaları piksel kayıpları oluyor. Görsellerini de paylaştım. Kendi servislerine iki defa yolladım. İlk seferde kabul etmediler fakat performans testlerinde ekran kartı sorun çıkarmış ve donmalar olmuş. Bu yüzden ürünü değiştirdiler. Ama yeni verilen cihaz da da aynı sıkıntı olunca içine görsellerin olduğu bir klasör oluşturarak tekrar cihazı yolladım. Yine aynı görüntünün ellerindeki servise gelmiş cihazda da olduğunu söyleyip sorun olduğunu kabul etmediler.

Görsellere bakıp yorumlarsanız çok sevinirim. Hepsi 1080p kaydedilmiştir. VLC'de de aynı sıkıntı oluyor sadece internette yaşadığım bir sorun değil.

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
 
Video 1080p çözünürlükte ama bitrate oranı kaç? Eğer düşük bitrate oranına sahip videolar izlerseniz bu tarz piksellenmelerle karşılaşmanız normaldir. Video da 1080p çözünürlükteki iki görüntü arasındaki bitrate farkı gösteriliyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Hocam sizin yorumunuzu gördükten sonra araştırdım. Ama ben internette izlediğim bütün videolarda da aynı sorunu yaşıyorum. Aynı zamanda masaüstü cihazdan da bakıyorum aynı videolara yine benim notebookta sıkıntılı gösterdiği anlaşılıyor. Sizce başka ne olmuş olabilir ?
 
Hocam MSI laptopların panelleri çok kalitelidir çünkü bende kullanıyorum :)

İnternetten izlediğin videoların bitrate'leri yerlerde sürünür. Bahsettiğim ve kendi arşivimde yer alan 1080p videoların boyutları ortalama 30-40GB arası ve 32-40 Mbps. Bu videoları laptopta izlediğim zaman cam gibi tertemiz bir görüntü alıyorum.

Yazılımsal yani driver yada ayar sorununun olabilir mi?
 
Hocam MSI laptopların panelleri çok kalitelidir çünkü bende kullanıyorum :)

İnternetten izlediğin videoların bitrate'leri yerlerde sürünür. Bahsettiğim ve kendi arşivimde yer alan 1080p videoların boyutları ortalama 30-40GB arası ve 32-40 Mbps. Bu videoları laptopta izlediğim zaman cam gibi tertemiz bir görüntü alıyorum.

Yazılımsal yani driver yada ayar sorununun olabilir mi?


Servise ilk yolladığım zaman telefonla bana bilgi veren kişi garip bir şekilde keşke 4k panel almış olma tavsiyesinde bulunmuştu. Bende acaba cevap veren arkadaşım da bundan dolayı sorun yaşıyor olabileceğimden mi bahsedecek diye düşündüm :)

Bitrate konusunda haklısınız bence de ama yıl olarak ve model olarak geride olan cihazlarda bu sorunu görmeyince başka bir kusur olduğunu düşünüyorum.

Daha önce ekran kartı driverlarını silip tekrar yüklemiştim hocam ama malesef değişiklik olmadı. Şuan önerilen ayarlarda gözüküyor ama biraz araştırıp kendim de denedim yine sonuç aynı.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı