MSI GE70 2OE Anakart Kondansatör Sorunu

Okan Narinç

Hectopat
Daha fazla  
Anakartım kasım ayından beri 4. kez yandı. Hep aynı tamircide yaptırdım. Kondansatör yanıyormuş, her seferinde farklı. Taktığı kondansatörler mi sıkıntılı yoksa başka birşey mi bilmiyorum. Bunun nedeni ne olabilir? Tamirci; elektrik vs. her şey olabilir deyip açıklamıyor ve önlem alamazsın diyor. Gerçekten yok mudur bunun bir çaresi? Her seferinde 60-70 lira veriyorum. Kendim yapamıyorum. Ne bilgiye ne de materyale sahibim. Mecbur, yine tamirci yolu gözüktü. Olayın tekrarlanmaması için fikri olan ya da ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olabilecek var mı? Bilgisayar MSI GE70 2OE. Yaklaşık 5 yıldır, çok yoğun kullanıyorum.

Taktığı kondansatörler uygun olmayabilir. Voltaj ve kapasite değerleri tutmuyorsa sıkıntı çıkarma ihtimali fazla. Ayrıca, başka bir parça arızayı tekrarlatıyor olabilir. Başka bir tamirci bulup, sorunu anlatın ve detaylı olarak inceletin. Adaptörünüzü kaliteli bir yeni adaptör ile değiştirin.

Anakartta kısa devre veya güç kaynağı ile alakalı bir sorun da olabilir ekipman olmadan sorunun kaynağını bulmak zor.

Servise gönderip ücretli tamir ettirebilirsiniz. Daha garanti olur.

Teşekkür ederim. Yarın ilk işim bir tamirci bulmak olacak. Bu yanma olayı ısınmadan veya fazla yükten kaynaklanabilir mi?
Servise gönderip ücretli tamir ettirebilirsiniz. Daha garanti olur.
Maalesef onun için vaktim yok. Okuldayım ve laptopa ihtiyacım var.

Bulunduğum konumdaki (Elazığ) bilgisayar tamircileri sorunu onaramadılar. Yetkili servise gönderdim. Servispoint arıza sebebinin ne olduğunu ısrarla sormama rağmen tamir edersek garanti veremeyiz anakart değişimi yapmamız lazım deyip durdu. Anakart değişimi için 430$ + kdv istediler 5 senelik ge70 için bu ücret şuanki dolar kurunda çok anlamsız olacağı için kabul etmedim. Şuanda nasılı bir yol izleyeceğim konusunda bi fikrim yok çöp oldu galiba. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…