Msi GE70 2OE Ekran Kartındaki Sorun

KenjiTakatsu42

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar ;

Ben 1 seneye yakın bi zaman önce bütçeme uygun olarak bir msi ge70 2oe dizüstü oyun bilgisayarı almıştım . Daha dün gece sorunsuz bilgisayarımda oyun oynarken ertesi akşam "Smite" adlı oyuna giriş yaptığımda her yerde kırmızı noktalar olduğunu gördüm ve zaten bazı yerlerde ekran kartında sorun olduğu anlaşılıyordu ama bu kadar sırıtmamıştı hiç .
Battlefield 3 de 70 80 fps alırken oyun 15 20 fps lere düştü ekran kartında sorun var değişmesi lazım gibi yazılar okudum internette buradaki arkadaşlara güvendiğim için konuyu buraya açtım .

Kırmızı Nokta Sorunu Resim :

PC yi masaüstünden farksız bir şekilde masadan kaldırmam neredeyse bazen dizi izlerken yanımdaki yatağa götürürüm şarjı bitene kadar izlerim getirir takarım . Tek şüphelendiğim şey bir aralar ısınıyor olması ve soğutucu almamam . Her neyse arkadaşlar olan oldu ben gösterebildiğim kadar pc nin özelliklerini yazayım ;

İşlemci : Intel(R) Core(TM) i7-4700MQ CPU @ 2.40GHz ( Turboyla 3.40 ghz)
Bellek (RAM) : 8 GB
Ekran kartları : Dahili ekran kartı : İntel HD Graphics 4600 , Harici ekran kartı : Nvidia GTX765M 2GB.
Model : Msi Ge70 2OE .

Trabzonda oturuyorum ve servicepoint sitesinden baktığıma göre msi bilgisayarlara servis yaptıklarını gördüm adreslerini alıp götüreceğim garantisi ile birlikte hiç bir şekilde içini açmaya çalışmadım durduk yere ertesi gün bu sorun oldu . Tekrar aynı ekran kartını taktırmak yerine daha güçlü bir ekran kartı takabilirmiyim ekonomik ve gtx765m den daha performanslı bişeyler ? Recep abinin bir videosunda bir msi laptopa ekran kartının bazı koşullar çerçevesinde uyumlulukları tamamlandığı zaman değişebildiğini görmüştüm . Bende değiştirebilirmiyim ? Değiştirebilirsem hangisini önerirsiniz fiyatı uçuk olmamak şartıyla?

Sorularıma cevap verip beni kısa sürede aydınlatırsanız çok sevinirim .

Merhaba,

Harici bir ekrana bağlayıp kırmızı noktaların varlığına bakın.
Orada sorun olmazsa kablo ezilmesi, bağlantı gevşemesi vb. olabilir.
MXM portun varsa ekran kartını değiştirebilirsin.
Bir başka deneme olarak; ekran altındaki MSI logosunun çevresine biraz baskı uygulayın, düzelme oluyor mu?

Selamlar

MXM portu yokmuş baktım GE serilerinde . Ekran kartı değişimi yapamıyorum malesef ama ya ekran kartı bozuksa ben bunu nası halledeceğim . Eskisi gibi oyun oynayabileyim yeter fazla bişey istemiyorum .

Son düzenleme:
Anlatmak istediğim şu sadece kırmızı nokta sorunu yok . Sanki ekran kartı yok pc de öyle düşünün . Gta san andreasta bile kasıyor önceden 80 fps aldıgım oyunda 10 fps herşey kötü gidiyor elim ayağım birbirine karışıyo . Servis olarakta nereye vereceğimi bilmiyorum servicepoint adlı sitede msi ' a servis verdikleri yazıyor . Trabzonda oturuyorum burda 9 tane şubeleri var yarın adreslerini öğrenip gitsem garanti içinde düzeltebilirlermi . Eskisi gibi olsun başka bişey istemiyorum . @Recep Baltaş abi sen bişey söylede sorunumu anlayabilen yok tam olarak ne yapmalıyım içini temizleticem termal macunu kuruduysa sürdürecem tozlarını temizletip sağlam bi soğutucu alıcam ama bunlar durduk yere niye oldu anlamıyorum . :/

Servise vermek en mantıklı seçim olur. Bu arada ekran kartı değişimi sadece 860m serisi ve sonrasındaki cihazlarda geçerli yani senin cihazının ekran kartı değişmez. Geçmiş olsun bu cihazların böyle sorunlar çıkarması ilginç. Sonuçta çok sağlam bir cihaz. Canını sıkma garanti devam ediyorsa mahçup bırakmazlar.

Sorunun yazılmsal yada yüksek sıcak değerleri ile ilgili değil. Kırmızı noktalanma ekran kartının fiziksel olarak bozulduğunu gösterir. Teknik servisde ekran kartının değiştirilemesi gerekir.

Sorunun yazılmsal yada yüksek sıcak değerleri ile ilgili değil. Kırmızı noktalanma ekran kartının fiziksel olarak bozulduğunu gösterir. Teknik servisde ekran kartının değiştirilemesi gerekir.

Her kırmızı noktalanma ekran kartının fiziksel hasara uğradığının sonucu değildir. Age of Empires 2 'yi Windows 8.1 de açmayı deneyin aynı sonuçla karşılaşırsınız.

860M serisi MSI dizüstünde 770m takılabiliyor mu ? Yani MXM 3 desteği var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…