Öncelikle merhabalar ;
Ben 1 seneye yakın bi zaman önce bütçeme uygun olarak bir msi ge70 2oe dizüstü oyun bilgisayarı almıştım . Daha dün gece sorunsuz bilgisayarımda oyun oynarken ertesi akşam "Smite" adlı oyuna giriş yaptığımda her yerde kırmızı noktalar olduğunu gördüm ve zaten bazı yerlerde ekran kartında sorun olduğu anlaşılıyordu ama bu kadar sırıtmamıştı hiç .
Battlefield 3 de 70 80 fps alırken oyun 15 20 fps lere düştü ekran kartında sorun var değişmesi lazım gibi yazılar okudum internette buradaki arkadaşlara güvendiğim için konuyu buraya açtım .
Kırmızı Nokta Sorunu Resim :
PC yi masaüstünden farksız bir şekilde masadan kaldırmam neredeyse bazen dizi izlerken yanımdaki yatağa götürürüm şarjı bitene kadar izlerim getirir takarım . Tek şüphelendiğim şey bir aralar ısınıyor olması ve soğutucu almamam . Her neyse arkadaşlar olan oldu ben gösterebildiğim kadar pc nin özelliklerini yazayım ;
İşlemci : Intel(R) Core(TM) i7-4700MQ CPU @ 2.40GHz ( Turboyla 3.40 ghz)
Bellek (RAM) : 8 GB
Ekran kartları : Dahili ekran kartı : İntel HD Graphics 4600 , Harici ekran kartı : Nvidia GTX765M 2GB.
Model : Msi Ge70 2OE .
Trabzonda oturuyorum ve servicepoint sitesinden baktığıma göre msi bilgisayarlara servis yaptıklarını gördüm adreslerini alıp götüreceğim garantisi ile birlikte hiç bir şekilde içini açmaya çalışmadım durduk yere ertesi gün bu sorun oldu . Tekrar aynı ekran kartını taktırmak yerine daha güçlü bir ekran kartı takabilirmiyim ekonomik ve gtx765m den daha performanslı bişeyler ? Recep abinin bir videosunda bir msi laptopa ekran kartının bazı koşullar çerçevesinde uyumlulukları tamamlandığı zaman değişebildiğini görmüştüm . Bende değiştirebilirmiyim ? Değiştirebilirsem hangisini önerirsiniz fiyatı uçuk olmamak şartıyla?
Sorularıma cevap verip beni kısa sürede aydınlatırsanız çok sevinirim .