MSI GE70 2QE Apache Pro Düşük FPS Sorunu

Hydradioactive

Hectopat
MSI GE70 2QE Apache Pro Gaming notebooka sahibim. Sistem özelliklerim kabaca GTX 960M ekran kartı, 12GB RAM ve Intel Core i7-4700HQ işlemci.

Olaylardan kısaca bahsetmek gerekirse birkaç hafta önceye kadar bilgisayarım kasma ve donmalardan açılmayacak durumdaydı. Daha açmadan bile birçok sorunla karşı karşıya kalıyordum. Fakat oyunlara girdiğimde asla bana sıkıntı çıkarmıyor ve bir gaming laptopın yapması gereken şeyi yerine getiriyordu(120-180 aralığında FPS alıyordum). En sonunda bilgisayarımı sıfırladım ve driverlarımı kurdum. Bilgisayarım ilk günkü kadar hızlı fakat bu sefer oyunlarda sıkıntı çıkarıyor. Şu ana kadar CS:GO'da deneyebildiğim için ordan örnek vermek gerekirse en azından 100 FPS altına düşmemesi gerektiğini düşündüğüm oyunda 70 FPS'leri zor görüyor hatta oyun başında hareketsizken bile en düşük FPS'leri alıyorum.

Anlık FPS dropları yaşıyor ve bunu oyunda aksiyonun bol olduğu sahnelerde değil botlarda çevrimdışı oynarken düz yolda yaşıyorum. Aklıma gelen her şeyi denedim. Driverlarımın güncelliği ısı problemi vs. Isı değerlerine baktığımda ise CPU ve GPU yaklaşık 55-60 derecelerinde çalışıyor ve bu bana bilgisayar kendini zorlamıyormuş gibi bir hissiyat veriyor. Konu hakkında ayrıntılı yardımcı olabilecek biri olursa çok sevinirim çünkü her şey çözüldü derken 50 FPS'lerde dolanıp 20'leri görmek gerçekten canımı sıkıyor. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…