MSI GE72 6QC BIOS Güncelleme Sonrası Siyah Ekran

HumaNSLayeR

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, laptopum MSI GE72 6QC Apache modelinde. Laptopa hızlansın diye SSD takmıştım fakat laptop tam gormeyince BIOS'u güncellemeye karar verdim bu forumdan edindiğim bilgiler neticesinde. Çünkü BIOS'a baktığımda goremiyordum SSD'yi.
Güncellemeyi yaparken güç kablosunu çekmeyi unuttum, güncelleme flashlamayla birlikte tamamlandı fakat laptop reset attığında ekran sadece siyah gözükmeye başladı. Klavye ışığı, güç düğmesi ışığı yanıyor ve turbo fan tuşuna basınca fan turbo hızda dönüyor onun haricinde herhangi yeni bir şey yapamıyorum. Daha önce BIOS pilini çıkarmadan jumper denilen olayı denedim fakat işe yaramadı. Laptop elime gectigimde bir de öyle deneyeceğim başka ne yapabilirim önerisi olan var mı? Bazı laptoplarda BIOS resetleme tuşu varmış acaba benimkinde de bu mevcut mudur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle bu bahsettiğiniz laptop modeli SSD ile geliyor. Hatta M.2 NVMe ile. İlk kez takılan HDD öncelikle alanı oluşturulup, biçimlendirilmesi gerekiyor. Bu yüzden sistemde görememiş olabilirsiniz. BIOS güncellemesini nasıl yaptınız? Hangi versiyonla yaptınız? Çünkü sayfada güncellemelerin sırasıyla yapılması gerektiği ardından da Intel Management Engine Güvenlik Açığı konusunda bahsettiğim güvenlik açığı için güncelleme bulunuyor. Siz ne şekilde yaptınız? BIOS kurtarma özelliğini devreye sokmak için ne yapılması gerektiğini bilmiyorum. @Murat5038 bilgisi varsa yardımcı olur.

Ben MSI'in kendi sitesinden BIOS'un en güncel sürümünü indirip usb ile flashing denen şeyi yaptım fakat yapmadan önce Intel ME FW uptade tool ile bir şeyler güncelledim veya yükledim fakat pek etkisi olmadı. HDD hybrid yani? Çünkü bir tane hard disk var üzerinde de 6gb/s yazıyor fakat emin olamadım. E1795IMS.11B yüklemeye çalıştığım BIOS. Intel ME firmware update'yi yapmadan yaptım BIOS güncellemesini acaba ondan mı oldu?

HDD Hybrid değil. Ürün özelliklerine dikkatlice bakarsanız bir tane M.2 NVMe SSD bir tane de mekanik disk bulundurduğunu göreceksiniz. E1795IMS.106 ya da öncesindeki bir BIOS varsa önce 107 ardından 11B yi güncellemeniz gerekiyor. Ondan sonra Intel'in FW update tool'unu kullanmanız öneriliyordu. Siz daha sisteminizin içerisinde hangi donanımlar olup olmadığı konusunda kararsızsınız. Buna ek olarak sayfadaki uyarıları okumamışsınız belli ki. Bilgilerinizden emin olmadığınız zamanlarda bir bilene danışmalısınız. Özellikle BIOS güncellemelerinde tecrübeli kişilere. Bu sizin için bir tecrübe oldu. Tahminimce kurtarma yapmayı deneseniz dahi pek başarılı olamayacaksınız. Ürünü servisine bir an önce gönderiniz ki bilgisayarsız kalmayın.

Daha önce yaşadığım en zorlu arızalar format attıgımda düzeliyordu o yüzden böyle bir şey şok oldu benim için daha çok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…