MSI GE72 6QD-231XTR FPS Sorunu

Jackhunter

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Yukarıda belirtiğim modeldeki laptopu 8 ay öncesinde aldım. Laptopta şu an devam etmekte olan FPS sorunu var. İlk 4 ay Shadow of Mordor'u ultra ayarlarda oynayabiliyordum. Şimdi ise bir 10 dakika sonra aşırı düşük FPS alıyorum (normal ilk açtığımda sabit 32 FPS alırken 5-10 dakika sonra 14 FPS'den yukarı çıkmıyor.). Hiç servise yollamadım ve servis hakkında yorumları okuduktan sonra şüphelerim oluştu. Driverların hepsi güncel. Sizce sorun ne olabilir? İşletim sistemim windows 10'dur. CPU yük altında 88 derece ve GPU 64 derece.

Msi GE72 6QD 231-xtr
17.3 ekran
İntel 6700HQ
Nvidia Geforce gtx960m 2gb
16 gb DDR4 RAM

Son düzenleme:
Laptobun güç seçeneklerinden yüksek performansa al dene,
Ekran katı driverlerini günceller geforce experience ayarlarında oyna oyunu.
Laptoba format atmayı dene en son.

Dediklerinizin hepsini yaptım ama yinede sonuç yok. Acaba ekran kartını mı yaktım diye düşündüm. Ama öyle olsa direk olarak girince sıkıntı yapardı.

7 defa format attım. Driverlar ve bios zaten güncel. Ayrıca zaten yüksek güçte oyunu oynuyordum. Hatta turbo fan bile açıktı.

Recep Abi biliyorum çok yoruluyorsunuz. Ama rica etsem bakabilir misiniz? Bilen birinin tavsiyesi daha yararlı olacaktır.

Onu bende düşündüm. Acaba başka bir sorun olabilir mi diye soruyorum. En kötü ihtimal bu yaz servise yollayacağım.

Donanımsal değilde yazılımsal bir sorun olabilir mi? Sadece bilgi amaçlı soruyorum.

Veya donanımsal başka bir sorun olabilir mi?

Evet orjinal. Sistemi yoran hiçbir şey yok. Direk Dragon Gaming Center'dan girdim. Sonra normal girdim. Hep aynı sonuç. Hatta Razer'ın programıyla denedim. Ama yinede olmadı.

Bu site olsun başka siteler olsun benle aynı sorunu yaşayıpta çözen herkesin çözümlerini denedim. Ama yine sonuç alamadım. En az 4 aydır bu işle uğraşıyorum. Son olarak artık burada sıkıntımı belirtim.

Başka bir konu açtım. Ama burada da soruyorum. MSİ teknik servis nasıldır? Yani boşuna masraftan korkuyorum. Veya güzel ilgileniyorlar mı?

Ben biraz şüpheciyim ondan dolayı irdeliyorum. 5000 tl para verip MSİ aldıktan sonra böyle sıkıntılar yaşamak gerçekten tuhaf.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…