MSI GE72 6QD Windows ve Driver Güncelleme Sonrası CS:GO FPS Sorunu

M Selim Turan

Hectopat
Daha fazla  
Bu bilgisayarı yaklasık 4,5 aydır kullanıyorum ve bir kaç problem yaşadım. İlk kullandığım zamanlarda CSGO oynarken FPS 150-200 seviyelerinde Yüksek ayarlarda (optimize) seyir halindeydi fakat Windows 10 güncellemeleri ve ekran kartı driver güncellemelerinden sonra FPS seviyem 90-110 arasında seyir etmeye başladı. Daha sonra yüksek ayarlarda kullandığım oyun 60-70 arasına kadar düştü. Ben bu bilgisayara yaklaşık 5000 TL gibi bi para harcadım yüksek ayarlarda 60 FPS alıyorum.

Bilgisayarıma tekrar format attım ve bu durum düzeldi. Bu sefer güncellemeleri kapattım fakat driver güncellemeleri sonrası tekrar 60 FPS'ye kadar düştüm.

Ben artık bu durumdan sıkıldım ve her FPS düşüklüğü sonrası bilgisayarıma format atmak zorundamıyım artık bilmiyorum.

Aynı ekran kartı kullanıcıları veya aynı model laptop sahipleri lütfen bu konu hakkında yorum yapabilirse çok sevinirim. İnternette araştırmalarım sonucunda FPS düşüklüğüne neden olan herşeyi yapmama rağmen sonucun daha hüsran olduğunu söylemeliyim.

Benchmark testi yapmak istiyorum ekran kartı için fakat bununla alakalı bir net bilgi internette bulamadım. MSI Kombustor 3 indirdim fakat nasıl ve ne şekilde yapabileceğimi bilemiyorum ve yapsam dahi aldığım sonucu nasıl ve nereden karşılaştırabileceğimi yine bilmiyorum.

Eğer ekran kartımda problem var ise teknik servise göndermek istiyorum 5 yıl önce aldığım bilgisayarda 60 FPS alıyorum bunda da 60 FPS alıyorum. 5000 TL vererek ne fark alabildim bunu sadece merak ediyorum.

Edit: V-sync: kapalı.

Merhaba öncelikle sistem bileşenlerini ve oyunları buraya yazarsanız daha çabuk çözüm bulabiliriz,
benimde yaklaşık o rakamlarda sistemim var ben de bazı oyunlarda 60 hatta altına da düşüyorum :)

Beş yıl boyunca cihazda hiç termal macun değişimi ve iç temizlik yaptınız mı? Yapmadıysanız yapın.

Recep bey MSI GE72 cihazım 5. ayına yeni girmek üzere ekstradan kullandığım Pentium işlemciye sahip 5 yıl önce aldığım cihaz ile aynı performansı alıyorum sıkıntı burada.

Merhaba öncelikle sistem bileşenlerini ve oyunları buraya yazarsanız daha çabuk çözüm bulabiliriz,
benimde yaklaşık o rakamlarda sistemim var ben de bazı oyunlarda 60 hatta altına da düşüyorum :)

Sistem Özellikleri :
MSI GE72 6QD
Nvidia GTX960M 2 GB
Intel i7 6700HQ 2.6 GHz Turbo ile 3.5 Ghz
8 GB RAM
128 GB SSD - 1 TB HDD

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı