MSİ GE72 7RD Isınma Sorunu

mehmet02323

Hectopat
Daha fazla  
2 gün önce KDV indiriminden faydalanıp bu canavarı aldım. Normal kullanımda sol el klavye bölgesinde avuç içini rahatsız edip terlemeye sebep olacak kadar ısınma oluyor. Sorunla ilgili olarak MSI Drogon Center yazılımı ile işlemci fanını 4800 RPM civarında sabit tutuyorum soğutma başarılı fakat bu seferde fan sesi rahatsız ediyor Otomatik konumda soğutmaya aldığımda 2000-2500 RPM arasında fan dönüş hızı sağlıyor normal kullanımda fan sesi minimum ama bu seferde sol taraf ısınmaya başlıyor. Araştırdığım kadarıyla aynı dertten müzdarip birçok arkadaş var forumda ve bir çözüme ulaşamamışlar. Benim anlam veremediğim böyle teknoloji harikası bir cihazda nasıl olur da işlemciyi tam sol el altına bırakırlar. Laptopun sağ tarafı buz gibi ama sol taraf ateş gibi yanıyor. MSI öncesinde monster kullanıyordum fakat hep mavi ekran hataları vardı ve fan çok ses yapıyordu. Servis ürünü iade aldı. Bu nedenle MSI'da huzur bulacağımı düşünürken şimdi de bu sorunla karşılaştım. Monster bu sorunu çok güzel çözmüştü anakartı ters yerleştirerek işlemcinin sol el civarından uzak kalmasını sağlamıştı.

5000 TL verdiğim MSI laptopu masaüstünde klavye bağlayıp kullanmak da hiç etik olmayacak. Ayrıca yüksek performans moduna alınca ekran kartından cızırtı sesi geliyor bu da kronik sorunu galiba. BIOS güncellemesi yaptım ama sorun düzelmedi çözen arkadaşlar varsa bilgi verirse sevinirim. Aynı sorunlarla cebelleşen arkadaşlar toplanırsa ortak çözüm yolları arayalım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba sayın arkadaşım. Ben de 01.08.2017 tarihinde aynı model ve marka olan MSI GE 72 7RD Apache dizüstü bilgisayardan aldım. Senin de söylediğin gibi aynı ısı sorunu bende de var. Evet bilgisayarda bu bölüme işlemci konumlandırıldığından klavyenin sağ tarafı soğuk sol tarafı maalesef aşırı derecede sıcak olmaktadır. Oyun oynamadığım halde günlük normal kullanımda bile rahatsız etmektedir. Konuyu açınca ben de buraya yazma ihtiyacı duydum. Acaba bir çözüm bulabildin mi ?

Bir de ayrıca; yine benim bu bilgisayarda arada bir olan ve klavyenin sol alt tarafından kulağı HDD' nin olduğu bu bölgeye çok yaklaştırıldığında ve çok dikkatle dinlendiğinde duyulabilen, çok hafif seviyede, sesler gelmektedir. Bilgisayardan gelen bu sesler tık tık - tik -tik (tıkırtı) benzeri sesler. HDD'nin kafa vurma veya okuma sesi değil. Bu sesler bilgisayar ilk açıldığında 30-40 sn sürüyor sonra kayboluyor ve daha sonra da bazen 3 dk. da bazen de 8-10 dk. da bir tekrar başlıyor. Senin bilgisayarında da böyle bir sorun var mı ? Bunun bir çözümü var mıdır ? Ne yapmalıyım bilmiyorum ? Daha çok yeni olan 5 aylık bilgisayarı servise göndermeye de kıyamıyorum. Malum servise gidişi gelişinde bilgisayarın sıfırlığı - yeniliği falan kalmayacak. Cevap ve yardım için şimdiden teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…