MSI GE73-7RD GPU 91 derece

ahmet390

Centipat
Daha fazla  
MSI GE73-7RD marka laptop kullanıyorum, oyunlarda overclock yaptım fakat daha yeni fark ediyorum'ki overclock hiçbir işe zaten yaramıyor muş. İşlemci 70 derecelerde gezerken 1050 Ti ekran kartım 91 Derece'de sabit. Overclock yaptım daha yüksek FPS alırım derken fark ettim ki sıcaklıktan dolayı ekran kartı orijinal Frekanslar'dan bile daha az çalışıyor. (örnek: 1700MHz ayarladım ve normal saat hızı 1536 fakat ısıdan dolayı 1400'lerde çalışıyor) laptopun sağındaki Turbo fanı açtığımda ise çok yüksek sesli fan ancak bilgisayarı normal Frekanslar'a getirebiliyor (örnek: Normalde 1536 iken anca 1536 olabiliyor.) Ve inanılmaz yüksek fan sesinin yanında hâla 91 derece oluyor. Overclock'u abarttığım'da ise sadece 1 kere o 90 FPS'in tadına varmıştım fakat sonra GTA 5'te denesem gfx_ini ve diğer oyunlarda denesem ise oyun kendiliğinden kapanıyordu. Önerebileceğiniz termal macun önerisi var mı?

Laptoplarda overclock stabil deger vermez, fazladan 3-5 FPS icin o kadar probleme de girilmez. Adaptörün belki o kadar güclü degil, kaldırmayacak ömründen yemis oluyorsun. Orijinal hali neyse o bicimde kullan, girisme bu islere ne olur acaba diye fazladan voltaj verirsin ne bilgisayar ne oyun kalır.

Hocam gerçekten yanlış anlamayın ama sana ne benim overclockumdan ben sana overclock sormadım ki ısıyı soruyorum zaten overclock yapmayınca'da 91 derece oluyor ben termal macun önerisi sordum ayrıca voltaj bile arttırmadim ve laptop overclock destekliyor ve ek olarak da 3 5 FPS dediğiniz +200MHz verince 30 FPS değişiyor 58 FPS aldığım GTA 5 oyununda overclock sonrası 88 90 arası FPS alıyordum. Fakat şimdi maalesef yapamıyorum. Ve zaten fazla voltaj vermekle ekran kartını yakamam ki 2010'da değiliz voltajı gerekirse sonuna kadar çekeyim yine de bilgisayar gerektiği kadar alır, fazla yük altında dayanamaz ise otomatik uygulamayı kapatıyor. Ve yine ek olarak overclock ömür azaltmaz ki eğer resmi olarak desteği varsa. Muhtemelen bilmiyorsun ki açıklama yapayım: Resmi overclock destekli ekran kartlarında ona göre komponentler bulunur. Mesela Sapphire RX580, resmi overclock destekli bu kart overclock için tasarlanmış, içinde her zaman 1 tane daha yedek kapasitör resistor vb. bulunur. Normalde 3V kapasitör kullanıyorlarsa bir de 5V kapasitör takarlar. Overclock desteği olmayan ekran kartına overclock yaparsan 3V kapasitöre 5V yük verirsin. Ve bu ömründen gider. Fakat overclock destekli karta overclock yaparsan 3V kapasitör kullanılmaz, 5V kapasitör kullanılır. Demek istediğim şey desteği varsa ömürden yemez.

Sen laptoplarda OC destegi oldugunu mu iddia ediyorsun? Kolay gelsin hocam.

Sen laptoplarda OC destegi oldugunu mu iddia ediyorsun? Kolay gelsin hocam.

Onun laptop ile alakası yok ki ekran kartı ile ilgisi var. 1050 Ti kullanılmış Mobile versiyon olması bir şeyi değiştirmez aralarında hiçbir fark yok. Ayrıca GE73 7rd bakabilirsin destek var mı yok mu?

Onun laptop ile alakası yok ki ekran kartı ile ilgisi var. 1050 Ti kullanılmış Mobile versiyon olması bir şeyi değiştirmez aralarında hiçbir fark yok. Ayrıca GE73 7rd bakabilirsin destek var mı yok mu?

Sen benim dediklerimi ısrarla anlamıyorsun, 90 derece olsun bilgisayarın her seyi gectim o ısıdan bilgisayar bilesenlerin sıkıntı görür klavye de bile kalıcı iz bırakırsın. Ne anlatıyorsun hocam sen?

+200 Memory clock arttırınca 30-40FPS artıs alman imkansıza yakın bir şey, hata olmustur sistemde. Ayrıca OC islemlerini hangi uygulama uzerinden yapıyorsun, yardımcı olmaya calısacagım.

Hocam haklı olabilirsiniz bilgi sahibiyim fakat mühendis de değilim. İnternette paylaşılan bilgilere göre benimle aynı bilgisayarı kullananlar genelde +300Core +380 Memory kullanıyor. Bende şu anda +210 Core +280 Memory kullanıyorum. Fakat hiçbir şey değişmiyor. Zaten ısıdan dolayı normal hızdan bile daha yavaş çalışıyor. Ayarları default yaptığımda bile hâla 91 derece ve düşük frekansda çalışıyor. Normalde tatminim fakat RDR2 30FPS oynanmıyor. İnternete göre 50 60 FPS almam lazım. Overclock ile gerçekten alıyorumda fakat birkaç saniye sonra ısıdan dolayı tabii ki 30a düşüyor FPS. MSI Afterburner kullanıyorum tabii ki. Ve internete göre de ortalama 68 derece olması, overclock ardından 81-82 hatta redditte en 2 yıldır laptopu temizlemeyen kullanıcının bile 86-88 derece olduğunu gördüm. Adamlar +300core ile 82 derece alıyor ben default ta 91derece.

Pullsar Pullwark Bold öneririm, kendim de kullanıyorum, gayet iyi. Yurt dışından alma ihtimalin varsa AliExpress'den PTM7950 alabilirsin.

İyi haber bilgisayarın tozunu aldım fakat macun değiştiremedim, yine de overclock dahili 76-78-75 arası gidiyor. Ben anlamadım hiç toz çıkmadı ki bilgisayarın içinden. Macun da değiştirsem 70 olur herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…