Çözüldü MSI GE75 Raider 8SF - Steelseries RGB Klavyeye Sıvı Döküldü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

o7hun

Centipat
Merhaba,

8 aydır kullandığım MSI GE75 Raider 8SF model dizüstü bilgisayarımla ilgili yaşadığım bir problemi paylaşacağım.

Yaklaşık 3 ay önce ofiste çalışırken yaramaz kedimiz su bardağını klavyenin üzerine devirdi.

Şanslıydım ki hem cihazın yakınındaydım hem de bardak çok dolu değildi.

Olayın hemen ardından cihaza bağlı olan kabloları çıkarıp güç düğmesinden hızlıca kapattım. Kitap şeklinde ters bir şekilde tutarak klavyenin içine kaçan suyu bir nebze de olsa boşaltmaya çalıştım. Hemen en yakın marketten 5 paket pirinç alarak klavyeyi göremeyeceğim şekilde içine yerleştirerek 1 hafta kadar beklettim.

Tam 1 hafta sonra cihazımı açmayı denediğimde ve 3 aylık kullanımım sonucunda RGB klavye aydınlatması dışında hiç bir problem ile karşılaşmadım. İşimle ilgili çalışmalar yapmak amacıyla aldığım cihazımda bugüne kadar RGB aydınlatma ihtiyacı duymadığım için yaşadığım problem ile ilgili ne araştırma yaptım ne de çözmek için girişimde bulundum.

Ama bugün siz değerli Technopat kullanıcılarının bu sorunla ilgili bir fikri olacağını düşünerek konu açmak istedim.

Klavyenin sol üst kısmında ve tam güç tuşunun altında bulunan RGB klavye aydınlatma tuşuna bastığımda veya Steelseries Engine 3 arayüzünden aydınlatma seçeneğimi değiştirdiğimde herhangi bir aydınlatma çalışmıyor.

Fakat FN tuşuyla birlikte çalışan komutlar, FN tuşuna bastığımda kırmızı renkte çalışmaya devam ediyor.

ge75raider8sfproblem.jpeg

Anlaşılması daha basit hale gelsin diye bir de fotoğraf bırakıyorum.

Yaşadığım sorun ile ilgili bilgisi olan varsa: Cihazımın Steelseries RGB aydınlatması ölü mü yoksa tekrar hayata döndürülebilir mi bunu merak ediyorum.

Şimdiden tüm yorumlarınız için teşekkür ederim.

İyi forumlar dilerim.

Çözüm
Cihazın çalıştığına şükredin bence. Tuşlar da sorunsuz çalışıyorsa bu kazadan en az zararla çıktınız demektir.
Cihazımın Steelseries RGB aydınlatması ölü mü yoksa tekrar hayata döndürülebilir mi bunu merak ediyorum.
Bunu buradan anlayamayız. O yüzden bir şey söylemek zor. Şahsen ben klavye aydınlatmasını umursamazdım.
Cihazımın SteelSeries RGB aydınlatması ölü mü yoksa tekrar hayata döndürülebilir mi
Büyük bir ihtimalle RGB'yi hayata döndüremezsin. Hatta benim daha önceden karşılaştığım bir durum, ilk başta 1-2 tuş çalışmıyordu önemsiz tuşlardı bu yüzden göz ardı etmiştim ama 2-3 hafta sonra yavaş yavaş diğer tuşlarda çalışmamaya başladı. Klavye değiştirmek zorunda kalmıştım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cihazın çalıştığına şükredin bence. Tuşlar da sorunsuz çalışıyorsa bu kazadan en az zararla çıktınız demektir.
Cihazımın Steelseries RGB aydınlatması ölü mü yoksa tekrar hayata döndürülebilir mi bunu merak ediyorum.
Bunu buradan anlayamayız. O yüzden bir şey söylemek zor. Şahsen ben klavye aydınlatmasını umursamazdım.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı