Benim de amacım Monster markasını kötülemek değil, zira ikisini de kullandım yakın zamanda. Kıyaslanamayacak kadar fark var aralarında. MSİ son derece kaliteli malzeme kullanıyor. GE75 modeli ısınıyor denmiş. Doğrudur, sıcak çalışıyor çünkü performanstan kısmıyor. Ancak stabil bir şekilde çalışıyor ısınsa bile. Tolere edilebilecek bir noktada stabil bir şekilde çalışıyor. Ancak Monster tam bir sürprizdir.
Örneğin laptopu kenarından tutup kaldırmaya kalkarsın. ( diğer laptoplarda da bu ihtimal ile karşı karşıya kalabilirsin ama çok düşük bir ihtimaldir. ) Anakart 0.1mm esner. Sonra gelsin mavi ekranlar, ben nerede hata yaptımlar, bu bilgisayarın sorunu ne soruları, gidilen teknik servisler. Anakartları aşırı kalitesiz. En ufak bir hatada kılcal çatlak oluşabilir ve bu çatlak, veri yollarından birisi üzerinde gerçekleşmişse Monster teknik servisi bile bunu anlayamaz. Anlayabilecek donanıma da sahip olduklarını düşünmüyorum. Kesinlikle MSİ tercih etmelisin. Belki biraz daha pahalı olacaktır ancak başın kolay kolay ağrımaz.