MSI GeForce RTX 2070 GAMING Ve GAMING Z Karşılaştırma

Backdoor

Kilopat
Yer
Yalova
Daha fazla  
Meslek
Güvenlik Görevlisi
Arkadaşlar, öncelikle hepinize iyi akşamlar dilerim. Yeni ekran kartı arayışındayım. Başlıktaki kartlar arasında kaldım. Fiyat farkı haricinde iki model arasında ne gibi farklar var? Gaming Z modeline daha fazla ödemenin avantajı var mıdır? Siz hangisini tercih ederdiniz? Üstadlarda görüş belirtirse aydınlatıcı olur düşüncesindeyim🧐. @Recep Baltaş @Ali Güngör ve diğer yönetici arkadaşlar..
367066

Çözüm
Gaming Z -
  • Boost Clock / Memory Speed
    1830 MHz / 14Gbps
Gaming X -
    1710 MHz / 14Gbps
Gaming -
    1620 MHz / 14Gbps
Peki ne kadar doğruluk payı var? Hemen hemen hiç.

Tüm bu kartlarda ekran kartı GPU Boost 4.0 dahilinde stabil olarak 1875 ve üstü hızlarda çalışacaktır.

Asıl fark, Gaming X ve Gaming Z'nin overclocka daha yatkın olmasıdır. Gaming Z'de muhtemelen 2.1 GHz'ye çıkartabilirsin (overclock ile).

Çünkü bu Z ve X serilerini üretimi "daha" kaliteli olmuş binlerden yapıyorlar. X, Z'nin bir miktar gerisinde.

Nihayet olarak overclocklamayacak bir kullanıcı için üç kartın da soğutması birebir aynı olduğu için üç kart da GPU Boost 4.0 protokolü çerçevesinde 1875 MHz'de zirve görecektir. Z kartı bir ihtimal 1924 MHz'ye çıkabilir (anlık olarak).

---

Soğutması farklı görünüyor demişsiniz fakat soğutma sistemleri tamamen aynı dostum.

--

Özet ve istem: Ağır overclock yapmayacaksan, Gaming sürümünü alabilirsin.
Gaming Z -
    1830 MHz / 14Gbps
Gaming X -
    1710 MHz / 14Gbps
Gaming -
    1620 MHz / 14Gbps
Peki ne kadar doğruluk payı var? Hemen hemen hiç.

Tüm bu kartlarda ekran kartı GPU Boost 4.0 dahilinde stabil olarak 1875 ve üstü hızlarda çalışacaktır.

Asıl fark, Gaming X ve Gaming Z'nin overclocka daha yatkın olmasıdır. Gaming Z'de muhtemelen 2.1 GHz'ye çıkartabilirsin (overclock ile).

Çünkü bu Z ve X serilerini üretimi "daha" kaliteli olmuş binlerden yapıyorlar. X, Z'nin bir miktar gerisinde.

Nihayet olarak overclocklamayacak bir kullanıcı için üç kartın da soğutması birebir aynı olduğu için üç kart da GPU Boost 4.0 protokolü çerçevesinde 1875 MHz'de zirve görecektir. Z kartı bir ihtimal 1924 MHz'ye çıkabilir (anlık olarak).

---

Soğutması farklı görünüyor demişsiniz fakat soğutma sistemleri tamamen aynı dostum.

--

Özet ve istem: Ağır overclock yapmayacaksan, Gaming sürümünü alabilirsin.

Çözüm
Çok teşekkür ederim cevabınız için OC meraklısı biri değilim bu yüzden de işlemci olarak 8700 seçmiştim. Aydınlatıcı oldu.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı