Bunlara uyacak işlemci ve RAM önerir misiniz? (Valorant, CS tarzı FPS oyunları oynuyorum, FPS'te üzmeyecek bir işlemci olursa sevinirim bir de kule tipli soğutucuyla soğutabileceğim bir işlemci olursa bütçeme uygun olacak)
7800x3d yada ryzen 9 7900x öneririm ben. 15 bütçe varsa buralardan seçim yapılabilir. hangisini seçeceğine fps testlerle ya da oyun harici bi kullanım amacın olup olmayacağına göre karar verebilirsin.
7800x3D ya da Ryzen 9 7900X öneririm ben. 15 bütçe varsa buralardan seçim yapılabilir. Hangisini seçeceğine FPS testlerle ya da oyun harici bir kullanım amacın olup olmayacağına göre karar verebilirsin.
7800x3D için sıvı soğutma gerekli değil kaliteli kule tipi soğutma çok rahat yetiyor, Phantom sprit Noctua vs falan.
Yani baktığın zaman çoğu zaman neredeyse hiçbir zaman işlemciyi %100'de kullanamayacağın için 7900X'de de sıvı soğutma aşırı şart değil kaliteli kule soğutma aldıktan sonra. Ama yine de sıvı öneririm ben bu işlemci için karar senin. Oyundan çıkıp render vs girdiği zaman işin içine kule tipi yetersiz kalabilir.
7800x3D için sıvı soğutma gerekli değil kaliteli kule tipi soğutma çok rahat yetiyor, Phantom sprit Noctua vs falan.
Yani baktığın zaman çoğu zaman neredeyse hiçbir zaman işlemciyi %100'de kullanamayacağın için 7900X'de de sıvı soğutma aşırı şart değil kaliteli kule soğutma aldıktan sonra. Ama yine de sıvı öneririm ben bu işlemci için karar senin. Oyundan çıkıp render vs girdiği zaman işin içine kule tipi yetersiz kalabilir.