MSI GeForce RTX 5070 Ti için işlemci önerisi

endoplasmic

Hectopat
Yer
İstanbul
Şu anda aktif olarak RTX 2070 Super kullanıyorum ve ekran kartımı değiştirmeye karar verdim. RTX 5070 Ti Gaming modelini almayı düşünüyorum. Aklımda birkaç soru var:
Bu ekran kartını aldığımda sistemimle tam verim alabilir miyim?
Darboğaz testlerinde 2K çözünürlükte küçük bir problem görünüyor.
Sizce işlemcime göre en uygun ekran kartı hangisidir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Güncel işlemcinizi, anakartınızı, bütçe ve kullanım amacınızı belirtir misiniz?

İşlemcime göre en uygun ekran kartı hangisi diye sormuşsunuz fakat işlemcinizin hangi marka model olduğunu belirtmemişsiniz

Güncel işlemcinizi, anakartınızı, bütçe ve kullanım amacınızı belirtir misiniz?
Ben yazmıştım. Fakat admin güncellemiş. Güncel kullandığım sistem aşağıdaki gibidir. Bütçe 80k oyun oynuyorum.

1. AMD Ryzen 5 5600X soket AM4.
2. MSI MPG A850G PCI-E5 850 watt.
3.ROG STRIX X570-F Gaming.

İşlemcime göre en uygun ekran kartı hangisi diye sormuşsunuz fakat işlemcinizin hangi marka model olduğunu belirtmemişsiniz
Ben yazmıştım. Fakat admin güncellemiş. Güncel kullandığım sistem aşağıdaki gibidir. Bütçe 80k oyun oynuyorum.

1. AMD Ryzen5 5600X soket AM4
2. MSI MPG A850G PCI-E5 850 watt.
3.ROG STRIX X570-F Gaming.

Oynadığınız oyuna ve çözünürlüğe göre darboğaz yaşayabilirsiniz, şahsen ben olsam 2. elden temiz 3080 Ti bulup onu kullanırdım hem fiyat olarak da fazlasıyla avantajım olur hem de darboğaz yaşamazdım.

Bütçe 80k yazmışsınız onu şimdi gördüm, dediğim gibi o işlemci 5070 Ti ekran kartına yer yer darboğaz yapar yapmasın isterseniz AM5 sokete geçmeniz gerekeceğiz minimum 7500F diyebilirim bunun içinde yeni bir anakartta gerekecek.

Tavsiye için teşekkür ederim. Elektronik eşyada 2.el biraz problemli alırsın mining kart gelir. Ya da chipset arızası sonra satan kişiye ulaşamazsın. Benim tercihim yeni bir ekran kartı almak.

Şimdi 5070ti alıp ufak ama rahatsız etmeyecek darboğaz ile devam edip ileride AM6 veya intel 15. nesil'e geçmek mantıklı olabilir. AM5 DDR5 darboğaz harici tatmin edici bir performans sağlamayacaktır.

Şu an sadece ekran kartı ve monitor alacağım. AM5 sisteme geçmek istemiyorum. İleride AM6 sistem gelirse geçebilirim.

Madem AM6 sistem gelirse geçerim diyorsunuz o halde 5070 Ti alıp kullanın hocam çok can sıkıcı darboğaz yapmaz AM6 sokete geçtiğiniz zaman 5070 Ti kartı orada da rahat rahat kullanırsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…