MSI GF63 CPU ısısı artınca fanlar hızlanmıyor

Wenoral

Kilopat
Merhaba, MSI Thin GF63 model Gaming laptop kullanıcısıyım. Eskiden ağır oyunlarda laptopum doğal olarak fanlarından dolayı yüksek ses yapardı, ama şu an ne olursa olsun, hangi dereceleri görürse görsün (sistem birkaç kez ısıdan dolayı kapandı), fan hızları artmıyor ve fan sesi de duymuyorum. Uzun süreler masaüstü bilgisayar kullandığım için laptoplar hakkında çok fazla bir bilgim yok. Ben de CPU'yu yük altına sokacak bir test uyguladım. Testin sonuçlarında sistem ne kadar yüksek derecelere çıksa da bilgisayarım soğutmak için bir müdahalede bulunmadı. Ben de sistemime zarar gelmesin diye 80 dereceden sonra durdurdum. Bu laptoplarda CPU için ayrı bir soğutma sistemi var mı? Acaba işlemci soğutucusu mu bozuldu, ya da fanların hızının yükselmesine engel olan bir durum mu mevcut? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleme:
Merhaba, MSI GF63 model Gaming laptop kullanıcısıyım. Eskiden ağır oyunlarda laptopum doğal olarak fanlarından dolayı yüksek ses yapardı, ama şu an ne olursa olsun, hangi dereceleri görürse görsün (sistem birkaç kez ısıdan dolayı kapandı), fan hızları artmıyor ve fan sesi de duymuyorum. Uzun süreler masaüstü bilgisayar kullandığım için laptoplar hakkında çok fazla bir bilgim yok. Ben de CPU'yu yük altına sokacak bir test uyguladım. Testin sonuçlarında sistem ne kadar yüksek derecelere çıksa da bilgisayarım soğutmak için bir müdahalede bulunmadı. Ben de sistemime zarar gelmesin diye 80 dereceden sonra durdurdum. Bu laptoplarda CPU için ayrı bir soğutma sistemi var mı? Acaba işlemci soğutucusu mu bozuldu, ya da fanların hızının yükselmesine engel olan bir durum mu mevcut? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Fanların çalıştığına eminseniz, Dragon Center veya MSI Center bozuk olabilir. Bu bozulduğu anda MSI laptoplar kendini soğutmayı unutuyor ve ısıdan kapanana kadar fanları çalıştırmıyorlar. Benzer saçmalıkları Crosshair kasa GameGaraj cihazlarda da yaşadık. YAMDCC de kullanmayı deneyebilirsiniz.

Fanların çalıştığına eminseniz, Dragon Center veya MSI Center bozuk olabilir. Bu bozulduğu anda MSI laptoplar kendini soğutmayı unutuyor ve ısıdan kapanana kadar fanları çalıştırmıyorlar. Benzer saçmalıkları Crosshair kasa GameGaraj cihazlarda da yaşadık. YAMDCC de kullanmayı deneyebilirsiniz.
@Lazerhawk Dragon center kullanmıyorum, msi centerda nasıl bi bozukluk olabilir? Ekstrem performans modunda kullanıyordum eğer ondan bahsediyorsanız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı