Merhaba, laptopumun 8 GB RAM'i vardı onu 16 GB yapmak için dün açtım ve içindeki RAM'i çıkarıp yerine 2x8 RAM taktım. Laptopun RAM'lerini değiştirdikten sonra bilgisayarı, Windows'u sıfırla seçeneğiyle sıfırladım. Windows'u sıfırladıktan sonra bilgisayarı açtığımda bilgisayarın çok çok sıcak olduğunu fark ettim. MSI Dragon Center üzerinden baktığımda boştayken bile işlemcinin 95 derecede sabit çalıştığını gördüm (CPU kullanımı %15 falan). Denetim Masası üzerinden girip güç seçeneklerinden işlemci güç yönetimi sekmesinden işlemcinin gücünü düşürdüm. Bu ayardan sonra işlemci sıcaklığı boşta çalışırken 60 derece civarına indi. Neden böyle oldu hiçbir fikrim yok. Şu anda ne yapmam lazım?
Bilgisayarınızı sıfırladıktan sonra ilk açışınızda normal o değerler. Bir sürü güncelleme kuruluyor. Hatalar gideriliyor. Koskoca işletim sistemi kuruluyor yahu. 2-3 saat sonra düzelir. İşlemcinin gücünü kısmayın, süreci uzatırsınız.
Bilgisayarınızı sıfırladıktan sonra ilk açışınızda normal o değerler. Bir sürü güncelleme kuruluyor. Hatalar gideriliyor. Koskoca işletim sistemi kuruluyor yahu. 2-3 saat sonra düzelir. İşlemcinin gücünü kısmayın, süreci uzatırsınız.