MSI GF65 Thin Valorant VAN 9003 hatası

tocaemre

Yoctopat
Daha fazla  
Dostlar ve üstadlar selam,

Bugün MSI GF65 Thin 10ue modeli laptop cihazıma Windows 11 kurulumunu gerçekleştirdim fakat daha sonrasında Valorant oyununa girmeye çalışırken "van9003" hatasını aldım.
İnternette bu hatanın sebebini araştırdığım zaman "TPM ve "Secure Boot" ile ilgili problemler olduğunu gördüm ve kendi cihazımı kontrole yöneldim.
Kontrollerim sonucunda TPM ile ilgili bir problemim bulunmazken BIOS üzerinden "Secure Boot" aktif olmadığını ve aktifleştirmem gerektiğini fark ettim.

Fakat bu noktada önüme 2 adet problem çıkıyor;

1-) YouTube'dan izlediğim "Secure Boot" aktifleştirme videolarında BIOS'ta Advanced kategorisinde "Windows OS Configuration" bölümü olduğunu görüyorum fakat benim BIOS'umda bu kategori görünmüyor;

2-) Bir şekildede olsa farklı bir kategoride Secure Boot bölümünü gördüm fakat videolarda veya yazılarda söylenilen ne varsa yapmama rağmen "Secure Boot" bölümünü aktifleştirmeme izin verilmiyor. Bu sorunu araştırdığımda ise BIOS'umun eski versiyon olmasından kaynaklanabileceğini düşündüm ve gerekli güncel versiyon BIOS dosyalarını indirip flash bellek içerisine attım. Fakat bu sefer de güncelleştirme esnasında BIOS programı flash belleği görmüyor ve dolayısıyla güncelleştirme yapamıyorum ve Secure Boot açamıyorum.

Yani özetle sorunlarım şunlar;

1-) MSI GF65 Thin 10ue Laptop'da BIOS üzerinden Secure Boot ayarını açamıyorum.
2-) BIOS'ta Advanced kategorisinde "Windows OS Configuration" bölümünü bulamıyorum.
3-) BIOS güncelleştirmesini yapmak istiyorum fakat BIOS flash belleği görmüyor.
4-) kafayı yemek üzereyim.
Bilgisi olan dostlarım Allah rızası için yardım ederseniz sevirim.
Yaşadığım sorunların videosu;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şurdan bir bak gizlenmiş ayarları açma ihtimali var belki senin laptopta da iş yapar.

BIOS güncelleme içinde tüm portları denedin mi? Başka bir USB ile de dene.

Şurdan bir bak gizlenmiş ayarları açma ihtimali var belki senin laptopta da iş yapar.

BIOS güncelleme içinde tüm portları denedin mi? Başka bir USB ile de dene.

Gizli ayarları açmama rağmen bahsettiğim kategoriler görünmüyor.
Ve güncelleme içinde tüm portları denedim ve farklı bir USB ile de denedim, yine de aktif olmuyor maalesef.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı