MSI GF65 Thin vs. Lenovo Ideapad Gaming 3

Bütçe
14.000-14.500

EZİC AJANI

Decapat
Makaleler
1
Merhabalar, yarın 14.000-14.500 civarlarına bilgisayar sipariş edeceğim ve detaylıca her incelemeye bakıyorum. Bu yüzden bu forumda açtığım 9 veya 10. laptop konusu olacak fakat inşallah bu sefer son olacak, moderatör arkadaşlar konuyu kapatmaz iseniz çok sevinirim.
Sorum açık, alta linkini bırakacağım MSI GF65 Thin'mi daha iyi Lenovo Ideapad Gaming 3'mü daha iyi söylerseniz sevinirim. Veya bu bütçeye daha iyisi var mıdır, varsa önerilerinizi bekliyorum :)
Not: Clevo kasa Monster, Excalibur, HP (ısınma sorunu olan Gaming modelleri) önermeyin lütfen.

MSI GF65 Thin:Amazon.com

Lenovo Ideapad Gaming 3:https://www.hepsiburada.com/lenovo-...abilir-bilgisayar-82k200k2tx-p-HBCV00000BDM1Y

Ha ayrıca Amazon üstünden sipariş verirsem herhangi bir gümrük vergisi ödeme söz konusu olmaz değil mi? Yazılan fiyatı tek mi ödeyeceğim ek ücret ödeyecek miyim?

MSI soğutma kalitesi iyi mi? Malzeme kalitesi nasıl? GF serisinin Intel işlemcilerle çok uyumlu olmadığını duymuştum. Soğutucu ile falan ısınma olur mu?
Soğutma kalitesi seriden seriye çok değişiyor. Attığınız seri ısınma sorunlu, işlemcide normalden fazla ısınan bir işlemci.

Soğutma kalitesi seriden seriye çok değişiyor. Attığınız seri ısınma sorunlu, işlemcide normalden fazla ısınan bir işlemci.

Zaten ısınma konusunda pimpirikliyim. O zaman Lenovo ön planda. Peki ısınma sorunları olmadığı zaman hangisi performans anlamında daha iyi ve ekran kartı kaç watt MSI'ın?

Zaten ısınma konusunda pimpirikliyim. O zaman Lenovo ön planda. Peki ısınma sorunları olmadığı zaman hangisi performans anlamında daha iyi ve ekran kartı kaç watt MSI'ın?

VRAM dezavantajı olmasa 3050 Ti daha güçlü bir kart, 1660 Ti 6 GB VRAM'e sahip olduğu için durumdan duruma değişiyor. Aynı watt 3050 Ti ile 1660 Ti hemen hemen birbirine denk. MSI'daki 1660 Ti düşük watt olması lazım, iki modeli kıyaslayınca watt farkından İdeapad daha güçlü diyebiliriz.

VRAM dezavantajı olmasa 3050 Ti daha güçlü bir kart, 1660 Ti 6 GB VRAM'e sahip olduğu için durumdan duruma değişiyor. Aynı watt 3050 Ti ile 1660 Ti hemen hemen birbirine denk. MSI'daki 1660 Ti düşük watt olması lazım.

VRAM düşük olması sorun değil. VRAM yetersiz kaldığı durumlarda RAM'den sömürüyor zaten, o yüzden drop giriyor. Bende ilk ay geçmeden bursumu çekince RAM alırım büyük ihtimalle. Tercihim Lenovo'dan olur sanırım.

Bütcenizi aşıyor fakat açıkçası baktığın modeller pek içimi açmadı. (bkz.) fiyatı 18000, ayrıca MSI'dan uzak durun herkes ısımasından şikayetçiydi ekran kartlarının W değerleri düşük oluyor genellikle.

Bütcenizi aşıyor fakat açıkçası baktığın modeller pek içimi açmadı. (bkz.) fiyatı 18000, ayrıca MSI'dan uzak durun herkes ısımasından şikayetçiydi ekran kartlarının W değerleri düşük oluyor genellikle.

Anladım hocam fakat bu bütçenin bir tık bile üstüne çıkamam maalesef. Yarın para elime geçecek ve isteteceğim Lenovo'yu yüksek ihtimalle. Yine de öneriniz için teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı