MSI GL62 6QC eGPU ile RX 570 takmak

Makaleler
6
Yer
Montreal, QC, Canada
Evet dostlar Razer Blade 17 Pro sistemimi kardeşime hediye sınav verdiğimden dolayı MSI GL62 6qc, Intel Core i7-6700HQ, 15.6" 60Hz Full HD TN, GeForce GT 940MX, 12 GB RAM, 256 GB SSD sistemimi aktif olarak kullanıyorum. GTA V oynuyorum ve 40 FPS Low ayarlarda oynamaktan bıktım. Sistemime RX 570 bağlamak istiyorum ancak darboğaz durumundan epey korkuyorum darboğaz yaşanır mı? Başka ne gibi konulara dikkat etmem gerek? Değerli yorumlarınızı bekliyorum dostlar.

Son düzenleme:
Evet dostlar Razer Blade 17 Pro sistemimi kardeşime hediye sınav verdiğimden dolayı MSI GL62 6qc, Intel Core i7-6700HQ, 15.6" 60Hz Full HD TN, GeForce GT 940MX, 12 GB RAM, 256 GB SSD sistemimi aktif olarak kullanıyorum. GTA V oynuyorum ve 40 FPS Low ayarlarda oynamaktan bıktım. Sistemime RX 570 bağlamak istiyorum ancak darboğaz durumundan epey korkuyorum darboğaz yaşanır mı? Başka ne gibi konulara dikkat etmem gerek? Değerli yorumlarınızı bekliyorum dostlar.
Darboğaz olmaz yalnız uyum sorunları yaşanabilir.

Uyum sorunundan kastınız nedir?
Tüm sistemi kurarsın açarsın sistem açılmaz, cihazın içindeki kart ile taktığın kart çakışır, eGPU laptop BIOS üzerinden engellenmiş olabilir ya da bunlara benzer onlarca sorun olabilir. Bu riske gireceksen deneyebilirsin.

Bizzat bu işi denedim, 2 sistemde denedim ve birinde kartı hiçbir şekilde çalıştıramadım. Diğerinde çalıştı ve 2-3 ay kullandım, onda darboğaz dışında çok sorun yaşamadım. Kartı hemen tanıdı.

Ben bu işe toplam 400TL harcamıştım. Şu an sadece ekran kartı minimum 500TL ettiği için açıkçası denediğime pişman değilim :D

Tüm sistemi kurarsın açarsın sistem açılmaz, cihazın içindeki kart ile taktığın kart çakışır, eGPU laptop BIOS üzerinden engellenmiş olabilir ya da bunlara benzer onlarca sorun olabilir. Bu riske gireceksen deneyebilirsin.

Bizzat bu işi denedim, 2 sistemde denedim ve birinde kartı hiçbir şekilde çalıştıramadım. Diğerinde çalıştı ve 2-3 ay kullandım, onda darboğaz dışında çok sorun yaşamadım. Kartı hemen tanıdı.

Kafam çok karıştı şuan benim riske atacak bütçem yok. Şuan için yeni sistem alacak da.😞

Ben de bu siteden baktım yapmıyordu 1080P için. Ama emin olamadım böyle bir algoritma ne kadar gerçekçi ne kadar doğru bir sonuç verebilir ki.

Uyum sorunundan kastınız nedir?

Site şu şekilde çalışıyor. İşlemci ve ekran kartlarının genel performans skorlarına göre eşleştirme yapıyor. 5 aşağı 5 yukarı doğru yani. Bu arada ne şanslı kardeşiniz var :).

Kafam çok karıştı şuan benim riske atacak bütçem yok. Şuan için yeni sistem alacak da.😞
Laptop modelinde Whitelist var mı diye araştır. Varsa modlu BIOS olmadan kartı çalıştıramazsın. Birde 940MX kartı bir şekilde tamamen devre dışı bırakabilmen gerekiyor. Yoksa yine kart çakışmasından sistem çalışamıyor. Bu ikisinde sorun yoksa çok büyük ihtimalle sorun olmaz ama yine de kesin çalışır diyemem.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı