MSI GL62 6QD-078XTR vs ASUS X550VX-XX146T

Mavi Buz

Hectopat
Daha fazla  
Son düzenleyen: Moderatör:
Asus'un o modeline bende bakmıştım ama Full Hd olmadığı için listemden çıkardım. Eğer oyun için alacaksan görüntü kalitesi için Full HD tavsiye ederim. Ama Asus'un o modeli 1366 x 768 çözünürlüğe sahip bence bunu da göz önünde bulundurmalısın.

GTX 960M benim de bütçeme en uygun olan kart ama benchmark sonuçlarına bakınca soğudum yav :/
Yeni oyunları ultra ayarlarda kasmadan açtırmıyor ne yazıkki :/ (Örneğin GTA 5 Ultra ayarlarda ortalama 18 FPS vermiş)

İkisi de değil bu alınmalı. GTX 960M , FHD ekran , 2 fanlı güçlü soğutma ve İ7 6700HQ işlemci derken diğer modellere fark atıyor.
Dell Inspiron 7559 B70W81C i7-6700HQ 8GB 1TB 4GB GTX960M 15.6 Windows 10
Bu bilgisayar çöp, ekran kartını şişirip basmışlar piyasaya yüksek verim alınmaz bundan sadece oyun oynanır ki oyun bile performanslı çalışmaz 5400rpm HDD nedir yahu ekran paneli zaten çöp 233 kandelalı ekran mı olur en az 300 400 olması lazım bi diğeride zaten ramler ddr3 yıl 2016 hala ddr3 ramli laptop mu çıkıyor piyasaya anlamıyorum. Klavye oyuncak gibi zaten kasa plastik soğutma iyi değil çift fan olabilir ama o fanların optimizasyonu iyi değil 4 fan olsada o bilgisayar ısınır.

Bilgisayar başından sallamak kolay tabi araştırmadan etmeden tavsiyede bulunmama ben dostum o bilgisayar benim elimden geçti test ettim kullandım kaliteli bir ürün zaten SSD'si var 5400 HDD olsa ne yazar sadece depolamada kullanacağımız disk sonuçta.

RAM DDR3 veya DDR4 olursa oyunda performans farkı gözlenmez. Yüksek verim alınmaz demişsin nasıl alınmaz diğerlerinden daha güçlü işlemciye daha güçlü soğutmaya sahip bir cihaz bilgisayarı beğenmedim diyebilirsin ama sadece fotoğraflarını gördüğün bir ürün hakkında bu kadar kötülemen yanlış olmuş. Bu bilgisayarı Dell değil de farklı bir firma üretseydi şu anda tüm Türkiye bu bilgisayarı konuşurdu.

Fan optimizasyonu nedir bir açıklar mısın ? Kaç senedir bilgisayarlarla uğraşıyorum ilk defa birisinden fan optimizasyonu kelimesini duyuyorum.

Bilgisayar başından sallamak kolay tabi araştırmadan etmeden tavsiyede bulunmama ben dostum o bilgisayar benim elimden geçti test ettim kullandım kaliteli bir ürün zaten SSD'si var 5400 HDD olsa ne yazar sadece depolamada kullanacağımız disk sonuçta.

RAM DDR3 veya DDR4 olursa oyunda performans farkı gözlenmez. Yüksek verim alınmaz demişsin nasıl alınmaz diğerlerinden daha güçlü işlemciye daha güçlü soğutmaya sahip bir cihaz bilgisayarı beğenmedim diyebilirsin ama sadece fotoğraflarını gördüğün bir ürün hakkında bu kadar kötülemen yanlış olmuş. Bu bilgisayarı Dell değil de farklı bir firma üretseydi şu anda tüm Türkiye bu bilgisayarı konuşurdu.

Fan optimizasyonu nedir bir açıklar mısın ? Kaç senedir bilgisayarlarla uğraşıyorum ilk defa birisinden fan optimizasyonu kelimesini duyuyorum.
Parçaların optimizasyonu Fanda bir parça ya hani ? bilmem anlatabildim mi ?

Dell incelemediğimi kim söyledi hem monster hemde dell in bu modelini alıp geri iade ettim ben 2 bilgisiyarıda 1 hafta kullandım rezaletten başka birşey değil.

Bu arada ssd ye kaçtane oyun atacaksın acaba 5400rpm çok önemli değil demişsin.

Bu arada oyun oynamak isteyen kim ? oyun oynayacak olsam 970m li modellere bakarım 960 ı napıyım 950 bile fazla bana ram konsuna gelirsek ddr3 e ddr 4 den daha fazla performanslı diyen ilk kişisin sanırım ddr4 den daha çok performans alırsın ve geleceğe yönelik yatırımdır ddr4.

Ayrıca işlemcilere bakarsan hepsinin skylake işlemci 6700hq daha bilgisayarları incelememişsin gelmiş burada ötüyorsun dell fanboyluğu yapmayın burada.
Malzeme kalitesi zaten rezalet her önünüze gelene bu bilgisayarı tavsiye etmeyin kulaklarınız çınlar.

Ekran kartını şişirip basmışlar piyasaya geri kalanı çöp şu bilgisayardan ekran kartı ve işlemciyi çıkar resmen çöp bu bilgisayar.

Bu bilgisayar çöp, ekran kartını şişirip basmışlar piyasaya yüksek verim alınmaz bundan sadece oyun oynanır ki oyun bile performanslı çalışmaz 5400rpm HDD nedir yahu ekran paneli zaten çöp 233 kandelalı ekran mı olur en az 300 400 olması lazım bi diğeride zaten ramler ddr3 yıl 2016 hala ddr3 ramli laptop mu çıkıyor piyasaya anlamıyorum. Klavye oyuncak gibi zaten kasa plastik soğutma iyi değil çift fan olabilir ama o fanların optimizasyonu iyi değil 4 fan olsada o bilgisayar ısınır.

Mavi Buz demişsin ama bu fiyatta senin önerdiğin gamebook nedir peki? Ben modelin Dell 7559 B70F161C versiyonu 2 hafta içinde almaya karar vermiştim ancak bu kadar kötüleyince bir şüpheye düştüm. Eğer bu kadar kötülüyorsan başka bir önereceğin laptop vardır o zaman.

Mavi Buz demişsin ama bu fiyatta senin önerdiğin gamebook nedir peki? Ben modelin Dell 7559 B70F161C versiyonu 2 hafta içinde almaya karar vermiştim ancak bu kadar kötüleyince bir şüpheye düştüm. Eğer bu kadar kötülüyorsan başka bir önereceğin laptop vardır o zaman.
Ben oyun laptopu almayacağım çizim için lazım bana eğer siz oyun için alacaksanız ve bütçeniz kısıtlı ise Dell alın. Bütçe sorununuz yok ise MSI Ge72 öneririm kesinlikle ve hatta eğer illa laptop olması şart değil ise 3500 4000TL ye bu alacağınız laptoplardan daha üstün bir masaüstü bilgisayar toplanabilir ve masaüstü parçalar mobile parçalara göre daha performanslıdır GTX960 ile GTX960M arasında çok fark vardır GTX960 daha verimlidir M'e göre

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı