Msi GL62 6QD Firmware Güncellemesi Sorunu

KemalT

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler herkese. MSI GL62 laptobumun BIOS güncellemesini yaptım şimdi de firmware yapacaktım ama sorun çıktı. Windows 10 yüklü bilgisayarımda. EcFlashWin_041 adlı dosyaya çift tıklıyorum ama bir anlık bir pencere açılıp anında kapanıyor sonrada hiçbir şey olmuyor. Acaba sorunu nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamamdır hocam yaptım. windows toplu iş dosyası diye bişey vardı ona girip y enter yaptım yükledi demin.

Ben de aynı güncellemeyi yaptıktan sonra fan ayarlarında değişiklik oldu. Laptop boştayken bile fan 3400 rpm seviyesine çalışıyor ve yüksek ses çıkartıyor. Sende de aynısu oldu mu?

Ben 078xtr kullanıyorum ve bu fiyata alınabilecek en iyi laptop diyebilirim. Ekranı touchpadi klavyesi oldukça iyi.

Yaşadığım tek sıkıntı yüksek boyutlu bir oyun açtığımda birkaç defa yaşadığım laptopun kendi kendine kapanması oldu. Benimle mi ilgili yoksa genel bir sorun mu bilmiyorum, fazla araştırmadım.

Eski updateleri nerden buldun

Ben aldıktan bir gün sonra garantiye verdim bilgisayarı fan sorunu yüzünden elleyip daha fazla kurcalamak istemedim.Tahminimce bu son firmware arızalı çıktı fan sürekli çalışıyor ve 3000 devirden aşağı düşmüyordu.Gelince bakıcam firmware bios downgrade yapmışlarmı yoksa pcdemi bi sorun var.İnşallah pcde bi sorun yoktur

Ben downgrade yaparak 16J6EMS1.100 sürümüne geri döndüm. Yeni güncellemelerde umarım şu fan sıkıntısını hallederler.
Fan sorunun çözüldümü hocam

Arızalı değil aslında, ısınma problemi olduğu için yeni güncellemelerle 3400 rpm'den aşağı düşmeyecek şekilde ayarlamışlar. İki seçenek var: Ya fan hızını ayarlamanızı sağlayan Silent Option denen programla manuel olarak sürekli kendiniz ayarlayacaksınız ya da benim gibi eski sürümlere döneceksiniz.

http://download.msi.com/archive/frm_exe/nb/16J6EMS1.100.zip

Bu eski sürüm. Fan şu an eskisi gibi. Isı arttıkça çalışmaya başlıyor dolayısıyla sürekli ses çıkarma sorunu ortadan kalktı.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı