Arkadaşlar merhaba, bu sene üniversiteye başlayacağım hayırlısıyla. Laptop alma zamanı geldi diye düşünüyorum. Bütçem max 3000 TL. Aklımda benimde çoğu insan gibi aslında 2 tane gibi görünen ama 3 tane model var.
1- MSI GL62 6QD : Bu laptopta Intel Core İ5 6300HQ 2.3Ghz işlemci ve GTX 950M Ekran kartı var ssd yok 1TB HDD var.
2-Abra A5 V6.2 : Asıl sorun şimdi burda. Bu laptop özellik olarak düşünürken üsttekine göre çok çok daha iyi. Intel® Skylake Core™ i7-6700H işlemcisi var. Ekran kartları aynı SSD'si var hani mantık olarak düşündüm mü bunu almam gerek fakat bu modelde sadece SSD var HDD yok.
3- Abra A5 V6.2.3 : Bu modelde v6.2 ile aynı özelliklerde bunun SSD'si yok yalnız 1TB HDD var.
Şimdi arkadaşlar MSI ve monster arasında kararsız kaldım. Bunun nedeni monster özellik olarak çok iyi fakat MSI kingston kullanırken monster Seagate kullanıyor. Hani markayı kötülemiyorum ama kingston sonuçta. Ayrıca MSI mühendislerle oturulup oyun bilgisayarına uygun bir tasarım yapılırken monster düz bir tasarıma sahip ve hani bana nedense iç donanım olarak kalitesiz geliyor. Sizin fikirleriniz nelerdir? Monster'ı seçmiş olsaydınız hangi modeli seçerdiniz SSD mi yoksa HDD mi? Şimdiden teşekkür ederim.