Uzun süredir CS:GO ile ilgili problemler yaşıyorum fakat sebebini bir türlü bulamadım. Technopat olsun, yurt dışındaki siteler olsun hiçbir şekilde aradığım çözümü bulamadım. MSI GL62 6QF-628 modelini, GTX 960M ekran kartının yanında i5 6300HQ işlemciyle kullanıyorum. Ne yazık ki FPS değerlerinde %100 verim alamıyorum, üstelik en düşük ayarlarda ve 1024x768 çözünürlükte. Kaç FPS mi alıyorum?
Ortalama 120 civarlarında, durağan olduğunda 150'ye kadar çıkıyor fakat yoğun yerlerde 90-100'e kadar düştüğü de oluyor. Aynı ekran kartını ve işlemciyi kullanan bir arkadaşımda FPS düşük ayarlarda 150'den düşmezken bende ortalama 120. Bunun sebebinin Windows 10 Creators güncellemesinin olabileceği söylendi fakat sürüm 1607'ye temiz format atarak döndüm, değişiklik yok! Windows normal kullanımda hızlı, bir sorun görünmüyor fakat CS:GO'ya gelince tam verim alamıyorum. XBOX ayarları, Oyun Modu gibi ayarların tümünü denedim, olmuyor.
NVIDIA'yı yeniden kurdum, olmuyor. Eski sürümü kurdum olmuyor. İşin garip yanı NVIDIA denetim masasından performans için 3D ayar yaptığımda hiçbir şekilde oyun içindeki FPS değerleri değişmiyor ya da FPS düşüyor, ilginç değil mi?
GTA V gibi oyunlarda tam verim alabiliyorum fakat CS:GO'ya gelince işler değişiyor. MSI Afterburner ile "Core Clock" ayarını +135, "Memory Clock"u ise 250 arttırdım fakat hiçbir şekilde CS:GO'da değişen bir şey yok. Ondan sonra "acaba termal macundan dolayı mı" diye sordum kendime?
Bilgisayar çok ısınıyordu zaten, her türlü çözümü denediğim için "kesinlikle sorun termal macun, başka ne olabilir ki?" dedim fakat sorun bu da değil. Termal macundan sonra sıcaklık değerleri azaldı, o konuda rahatladım fakat FPS değerlerinde bir değişiklik yok. Anlayamıyorum, test videolarında "HIGH" ayarlarda ve "1920x1080" çözünürlükte benimle eşit veya daha fazla FPS alıyorlar, hem de daha stabil. Örnek vermek gerekirse:
Gerçekten canımı sıkmaya başladı bu durum. Bu problemi nasıl çözebilirim? CS:GO'yu silip tekrar yükledim fakat yararı yok. Afterburner ile değerlere baktığımda ekran kartı ve cpu kullanımı %50'lerde. Yardımcı olabilirseniz çok sevineceğim, teşekkürler.
İşe yarayabilecek bilgiler:
- Bitdefender Total Security 2018 kullanmaktayım.
- NVIDIA sürücüsü güncel durumda.
- Tüm güç seçenekleri denendi, "Dengeli" veya "Yüksek Performans"ta değişen bir şey yok.