MSI GL62M Leopard vs Monster Abra A5 v12.1.2

Sizce hangisi? Önerilerini bekliyorum :)

• Oy verenlerin toplamı
    7

Kanozmaz

Kilopat
Ben bu yaz 3000-4200 TL bütçe ile gaming notebook almayı planlıyorum. Genellikle bilgisayarımı yanımda taşıdığım için masaüstü bilgisayar toplamayı düşünmüyorum. Şu an doların yükselmesinden kaynaklı piyasada fiyatlar uçmuş durumda ve eski maxwell mimarili GPU'ya sahip notebooklar 2017 modellere göre fiyat olarak fark atıyorlar. Bu fiyat segmentinde bulabildiğim seçenekleri biraz azaltmakta(Örnek olarak 960M notebooklar 4500 civarında). İçerisinde 1050 bulunan bu iki PC arasında kalmış durumdayım. MSI biraz daha kaliteliymiş gibi duruyor ancak cihazda optik sürücü bulunmamakta(optik sürücü çok önemli değil) ve 2GB 1050 var. Monster da ise duyduğum tek sıkıntı kasa kalitesinin düşük olması. Eğer başka önerileriniz varsa memnuniyet duyarım şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende MSİ'in GP62M modelini almayı planlıyordum fakat o seride 2GB VRAM olması cidden sıkıntı olmuş. Bende Monster ABRA A5 V12.1.2 almaya karar verdim böylece 3500 Türk Lirasına hem 4GB VRAM hem de 16GB ram alabiliyorum. Artık günümüz için 8gb maalesef ki yeterli değil geçen sene yeterliydi fakat bu sene yeterli değil.

Bu sene için 8 gb ram aslında yeterli ancak 2gb vram bu seviye bir ekran kartı in yeterli değil ne yazık ki. GTX 1050 gibi bir ekran kartı şuan için ultra ayarlarda bir çok oyunda 30 fps vermekte ancak sorun fps de değil zaten. Yeni nesil oyunlarda ultra seçenekler 2 gb vram in üstünde bulunduğundan ekran kartı ram e güç bindirip cihazda bulunan ram kullanımını 8 gb a kadar çıkartıyor. Bence sorun 8gb ram takviyesi ile çözülebilir. Şuan için teknoloji mağazalarına gidip cihazları birebir incelemeden karar verebileceğimi sanmıyorum

Maalesef ki RAM de yeterli değil RAM oyunu açmaya yetiyor fakat bazı oyunlarda yetmiyor zaten diğer oyunlarda da sınırda. Örneğin COD AW en yüksek ayarlarda 9,1GB ram kullanıyor.

Haklısın dostum sanırım monster tercih etmek çok daha mantıklı olacaktır. Şuan için tn panel tek üzücü nokta monster için. Keşke tb paneli değiştirmemize olanak sağlasalarmış.

Haklısın dostum sanırım monster tercih etmek çok daha mantıklı olacaktır. Şuan için tn panel tek üzücü nokta monster için. Keşke tb paneli değiştirmemize olanak sağlasalarmış.
Bende Monster'a karar verdim çünkü 4.000 Türk Lirası'na 8GB RAM ve 2GB VRAM almaktansa 3500 Türk Lirası verip 16GB RAM ve 4GB VRAM almak daha mantıklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…