MSI GL73 8RC vs Monster Abra A5 V13.1

Jack&Jones

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar hem günlük kullanım hem de yüksek sistem gereksinimi gerektirmeyen oyunlar için giriş seviyesi bir laptop alacağım. Bu iki model arasında kaldım. Aslında Monster alıp geçecektim. Fakat yazılım sorunları, kasa kalitesizliği ve yüksek fan sesi gibi sorunlarını çok okudum. Aradaki 1000₺ fiyat farkını verip MSI almaya değer mi? O farkı verip Monster’da olan sorunları yaşamayacak mıyım? Yoksa Monster al paran cebinde mi kalsın dersiniz? Görüşlerinizi bekliyorum. (MSI olan model şuan KDV indiriminde.)

MSI GL73 8RC-065XTR Intel Core i5 8300H 8GB 1TB GTX1050 Fiyatı
Abra A5 V13.1 15.6" Oyun Bilgisayarı | Monster Notebook

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba.

Kasa kalitesi, soğutma ve buna bağlı olarak fan sesinin az olması gibi kriterleriniz varsa iki model önerebilirim size.

MSI GV72 7RD-880XTR Intel Core i5 7300HQ 8GB 1TB + 128GB SSD Fiyatı

HP Omen 15-CE007NT Intel Core i5 7300HQ 8GB 1TB + 128GB SSD Fiyatı

MSI GV62 7RD-2003XTR Intel Core i5 7300HQ 8GB 1TB GTX1050 Fiyatı

Özellikle HP Omen serisi bu bahsettiğim kriterlerde kendini kanıtlamış durumda.

Sizin bağlantısını paylaştığınız bilgisayarlarda 8. nesil i5 var. Benim paylaştıklarımda ise 7. nesil. 8. nesil i5'ler kesinlikle daha ön planda. Ama bütçeyi çok üste çekmemek şartıyla SSD'li modeller paylaştım sizlere. Bütçeyi biraz daha arttırırsak 8.nesil + SSD'li modeller bulabiliriz ama gerek olmadığını düşünüyorum. Eğer ben 4000'lere çıkmayacağım diyorsanız da son attığım modele göz atabilirsiniz.

Bunun dışında direk tercihinizi Monster'dan yana kullanabilirsiniz. Ben tercih etmemiştim şahsen. Alıp memnun olan birçok arkadaş da var.

Benim gibi günlük işlerde ve ortalama bir oyuncu olarak kullanacaksınız bilgisayarı. Bu şartlarda paylaştığım modellerdeki bilgisayarlar sizi fazlasıyla memnun edecektir. Benim tavsiyem çok üst düzey ücretler ödemeyin. Daha iyisi, daha iyisi diye zorlarsak kendimizi bu işin bir sonu olmaz. Şimdiden hayırlı olsun. İyi günler.

Merhaba.

Kasa kalitesi, soğutma ve buna bağlı olarak fan sesinin az olması gibi kriterleriniz varsa iki model önerebilirim size.

MSI GV72 7RD-880XTR Intel Core i5 7300HQ 8GB 1TB + 128GB SSD Fiyatı

HP Omen 15-CE007NT Intel Core i5 7300HQ 8GB 1TB + 128GB SSD Fiyatı

MSI GV62 7RD-2003XTR Intel Core i5 7300HQ 8GB 1TB GTX1050 Fiyatı

Özellikle HP Omen serisi bu bahsettiğim kriterlerde kendini kanıtlamış durumda.

Sizin bağlantısını paylaştığınız bilgisayarlarda 8. nesil i5 var. Benim paylaştıklarımda ise 7. nesil. 8. nesil i5'ler kesinlikle daha ön planda. Ama bütçeyi çok üste çekmemek şartıyla SSD'li modeller paylaştım sizlere. Bütçeyi biraz daha arttırırsak 8.nesil + SSD'li modeller bulabiliriz ama gerek olmadığını düşünüyorum. Eğer ben 4000'lere çıkmayacağım diyorsanız da son attığım modele göz atabilirsiniz.

Bunun dışında direk tercihinizi Monster'dan yana kullanabilirsiniz. Ben tercih etmemiştim şahsen. Alıp memnun olan birçok arkadaş da var.

Benim gibi günlük işlerde ve ortalama bir oyuncu olarak kullanacaksınız bilgisayarı. Bu şartlarda paylaştığım modellerdeki bilgisayarlar sizi fazlasıyla memnun edecektir. Benim tavsiyem çok üst düzey ücretler ödemeyin. Daha iyisi, daha iyisi diye zorlarsak kendimizi bu işin bir sonu olmaz. Şimdiden hayırlı olsun. İyi günler.

Öncelikle vakit ayırıp ilgilendiğin için teşekkür ederim.
Dediğin gibi o olsun bu olsun derken fiyat bir anda 6000₺ bandına çıkıyor. Attığın modelleri inceledim, bana Monster almak daha mantıklı geldi. Fakat dediğim gibi forumlarda çok sorunlarla karşılaşanlar olduğu için insan tereddütte kalıyor. Sonradan 1000₺ fazladan vermediğim için pişman olmak istemiyorum.

Pişman olma konusunda şunu söylemek isterim. Teknolojik ürün alırken araştırmanın, kullanıcı yorumlarını incelemenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Böyle bir araştırma yapıp alınan ürün çoğu kez kullanıcısına problem çıkartmıyor. Çünkü bilinçli bir şekilde alınmış oluyor ürün. Böyle derinlemesine bir araştırmanın yanında şans da büyük faktör. ''Teknoloji şans işidir.'' sözü asla şaşmaz. Siz Monster'ı alıp çok memnun kalabilir, 3-4 yıl sorunsuz kullanabilirsiniz. Veya MSI-HP tercih edip birkaç yılda defalarca servis görebilir ürün. Çok değişken anlayacağınız.

Ben 3 ay önce aldım bilgisayar ve Monster seçeneklerim arasındaydı. Kullanan bir arkadaşımın çok sıkıntı çekmesi ve kasayı incelediğimde hoşuma gitmemesinden ötürü tercih etmedim kendilerini. 1000 TL değil ama 400-500 bütçe arttırılıp 4200-4300 bandında dediğim bilgisayarlar düşünülebilir. Eğer ekonomik olarak sıkıntılı bir durumdaysanız da zorlamayın Monster alın derim. Tercih tamamen sizin belirttiğim gibi.

İyi düşünün, iyi inceleyin. Hatta mümkünse mağazalardaki teşhir ürünleri inceleyin. İçiniz rahat etsin alırken.

Pişman olma konusunda şunu söylemek isterim. Teknolojik ürün alırken araştırmanın, kullanıcı yorumlarını incelemenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Böyle bir araştırma yapıp alınan ürün çoğu kez kullanıcısına problem çıkartmıyor. Çünkü bilinçli bir şekilde alınmış oluyor ürün. Böyle derinlemesine bir araştırmanın yanında şans da büyük faktör. ''Teknoloji şans işidir.'' sözü asla şaşmaz. Siz Monster'ı alıp çok memnun kalabilir, 3-4 yıl sorunsuz kullanabilirsiniz. Veya MSI-HP tercih edip birkaç yılda defalarca servis görebilir ürün. Çok değişken anlayacağınız.

Ben 3 ay önce aldım bilgisayar ve Monster seçeneklerim arasındaydı. Kullanan bir arkadaşımın çok sıkıntı çekmesi ve kasayı incelediğimde hoşuma gitmemesinden ötürü tercih etmedim kendilerini. 1000 TL değil ama 400-500 bütçe arttırılıp 4200-4300 bandında dediğim bilgisayarlar düşünülebilir. Eğer ekonomik olarak sıkıntılı bir durumdaysanız da zorlamayın Monster alın derim. Tercih tamamen sizin belirttiğim gibi.

İyi düşünün, iyi inceleyin. Hatta mümkünse mağazalardaki teşhir ürünleri inceleyin. İçiniz rahat etsin alırken.

Teşekkür ederim. Dediğin gibi şansta önemli bir faktör. Söylediklerin doğrultusunda her ihtimali göze alarak mantıklı bir karar vereceğim. Sağolasın.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı